Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τα 5 Πιο Δηλητηριόδες Ζώα στον Κόσμο (Video)

Μερικά ζώα μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα ,  αλλά πολλά από αυτά είναι στην πραγματικότητα δηλητηριώδες. Μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο εν ριπή οφθαλμού, κάνοντας τον να υποφέρει σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα ήθελε να με τσιμπήσει ένα από αυτά τα πλάσματα. Δείτε μερικά από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο, ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να τρέξετε!



Κυβομέδουσα, Box Jelly Fish



Η Box jellyfish είναι η πιο επικίνδυνη και δηλητηριώδης τσούχτρα στον κόσμο. Τεντώνοντας πάνω από 60 πλοκάμια που διαθέτουν, μπορούν να ξεπεράσουν σε μήκος τα δύο μέτρα. Είναι διάφανες στο νερό, άρα εντοπίζονται εξαιρετικά δύσκολα. Περισσότεροι από 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το τσίμπημα της τσούχτρας αυτής.

Κάθε πλοκάμι αυτής της τσούχτρας έχει χιλιάδες δηλητηριώδεις βεντούζες που τις λένε νεματοκύστες, που όταν έρχονται σε επαφή με κάτι αφήνουν το θανατηφόρο δηλητήριο. Η προσπάθεια αφαίρεσης των πλοκαμιών, μπορεί να προκαλέσει την έκχυση περισσότερου δηλητηρίου. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο μπορεί να έρθει ο θάνατος. Ο Dr Seymour λέει: «Αυτά τα ζώα μπορούν να σκοτώσουν τον άνθρωπο πιο γρήγορα από κάθε άλλο δηλητηριώδες ζώο».





Βασιλική Κόμπρα,  King Cobra


Η Βασιλική Κόμπρα  είναι το μακρύτερο δηλητηριώδες φίδι, μπορεί να φτάσει ακόμη και 5,6 μ. . Αυτό το είδος συναντάται σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία, το Πακιστάν και την Ινδία. Η βασιλική κόμπρα ζεί κυρίως σε δασικές περιοχές. Παρά το μέγεθός τους είναι γρήγορες και ευέλικτες,  μπορούν να σκοτώσουν ένα μεγάλο ασιατικό ελεφάντων μέσα σε 3 ώρες εάν δαγκώνεται σε μια ευάλωτη περιοχή όπως είναι ο κορμός.Το δηλητήριο είναι κυρίως νευροτοξικό (προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα του θύματος και προκαλεί άμεσα ισχυρό πόνο, θαμπή όραση, ίλιγγο, υπνηλία και τέλος παράλυση και θάνατο).





Σαλιγκάρι με κώνο-μάρμαρο , Marbled Cone Snail



Αν και κινείται πολύ αργά, αυτό το σαλιγκάρι αναπτύσσεται σε σκοπέλους σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το ισχυρό, τοξικό δηλητήριό του για να πιάσει το θήραμά του. Ενώ είναι μέσα στο κοχύλι του, βγάζει απότομα μία προβοσκίδα, η οποία έχει ένα δόντι που «πιάνει» πάνω στο θύμα. Το δηλητήριο, διαβιβάζεται μέσω του δοντιού και οδηγεί στην παράλυση σχεδόν αμέσως. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει ένα δάγκωμα υποκύπτουν σε αδυναμία, μούδιασμα, ναυτία και το θάνατο, όταν σταματούν τελικά οι πνεύμονες.






Σκορπιός ,  Death Stalker Scorpion


Αυτό το είδος σκορπιού τον βρίσκουμε  σε όλη τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το δηλητήριο του είναι το τοξικότερο από οποιοδήποτε είδος σκορπιού στον κόσμο.  Μετά το τσίμπημα ο σκ σε προκαλεί έναν έντονο και αφόρητο πόνο, κατόπιν πυρετό, που ακολουθείται από κώμα, σπασμούς, παράλυση και θάνατο



Βάτραχος  ,  Poison Dart Frog



Αν τρέχετε στα τροπικά δάση της Κεντρικής ή Νότιας Αμερικής, μην σηκώσετε το βάτραχο αυτό. Το δέρμα του, περιέχει μια τοξική χημική ουσία που αρρωσταίνει ή σκοτώνει οποιοδήποτε ζώο που το αγγίζει ή το τρώει. Δύο μικρογραμμάρια αυτής της θανάσιμης τοξίνης (ίσα που χωράνε στο κεφάλι μιας καρφίτσας) θα σκοτώσουν εύκολα έναν άνθρωπο ή κάποιο άλλο μεγάλο θηλαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: