Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Άκου» τη γλώσσα του σώματός του




Μπορεί να μην ξεστομίσει ούτε λέξη αλλά οι κινήσεις του τα βροντοφωνάζουν όλα. Άνοιξε τα μάτια σου και θα τα... ακούσεις.


Λέει ψέματα

Το υποψιάζεσαι όταν: Ξύνει τη μύτη του ή τα αυτιά του διαρκώς την ώρα που του μιλάτε. Και αυτό επειδή όταν κάποιος αγχώνεται -μήπως πιαστεί στα πράσα να λέει ψέματα- παθαίνει ταχυκαρδία και το αίμα συγκεντρώνεται στη μύτη, στα αυτιά και στο μέτωπο προκαλώντας αίσθημα φαγούρας.

Τι να κάνετε: Φορέστε το φιλικότερο και πιο ήρεμο πρόσωπό σας και διατυπώστε την ερώτησή σας περισσότερο ως περιέργεια και λιγότερο ως ανάκριση. Η διπλωματία κανέναν δεν έβλαψε.

Μια εξομολόγηση βρίσκεται στα σκαριά

Το υποψιάζεστε όταν: Σφίγγει τα χείλη του. Τον βαραίνει κάτι και κλείνει με μανία τα χείλη του καθώς δίνει μάχη με τον εαυτό του για το αν θα τα ανοίξει ή όχι, εν τέλει, για να το ξεστομίσει.

Τι να κάνετε: Αν καταφέρετε να θέσετε την ερώτησή σας, ή το αίτημά σας γενικώς, με ειλικρίνεια ο ύποπτος θα ομολογήσει ευκολότερα. Πείτε κάτι σαν «φαίνεσαι ταραγμένος, θέλεις να κουβεντιάσεις κάτι μαζί μου;» και φροντίστε να μην κάνετε καμιά γκριμάτσα που να προδίδει την δική σας ταραχή. Ο καλύτερος τρόπος να εκμαιεύσετε την αλήθεια είναι διατηρώντας αγέρωχη την κορμοστασιά και ακλόνητους τους μύες του προσώπου σας καθώς τον ακούτε ώστε να μην επηρεαστεί η διήγηση ανάλογα με τις αντιδράσεις σας.

Έχει πληγωθεί ο εγωισμός του

Το υποψιάζεστε όταν: Κρατάει με το ένα χέρι του τον άλλο του καρπό, σαν να βάζει στη θέση του το ρολόι του (που δε φοράει όμως). Αυτή είναι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μια σαφής ένδειξη πως νιώθει ανασφάλεια γιατί τα χέρια του τοποθετούνται σαν ασπίδα στο σώμα του για να το προστατέψουν.

Τι να κάνετε: Οι άνδρες δεν θέλουν να νιώθουν ανασφάλεια, θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, να είναι οι σούπερ ήρωες του παραμυθιού σας (και του δικού τους). Όταν το αφεντικό τους τους μειώνει ή εσείς άθελά σας τους προσβάλετε νιώθουν αδύναμοι. Δώστε του χρόνο, αυτό χρειάζεται. Για να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και να αποκτήσει ξανά έλεγχο της κατάστασης.

Έχει δεύτερες σκέψεις (για τη σχέση σας)

Το υποψιάζεστε όταν: Κρατάει πάντοτε κάτι στα χέρια του. Θέλει να αποφύγει τις πολλές πολλές επαφές και την οικειότητα και κρατά τα χέρια του απασχολημένα ώστε να μην μπορεί να κρατήσει εσάς. Το να δημιουργήσουν σωματική απόσταση είναι, συχνά, ο τρόπος των ανδρών να επεξεργαστούν χωρίς να αποσπώνται τα συναισθήματά τους.

Τι να κάνετε: Προκαλέστε τον. Πείτε κάτι σαν: «μου αρέσει πού το ότι είμαστε τόσο ανοιχτοί ο ένας απέναντι στον άλλον αλλά αισθάνομαι σαν να μου κρύβεις κάτι». Αν προσπαθήσει, και πάλι, να σας αποφύγει επιμείνετε δίνοντάς του να καταλάβει πως ό,τι και αν είναι αυτό που τον απασχολεί έχετε τη δύναμη να το διαχειριστείτε και να το αντιμετωπίσετε. Αυτό μπορεί να τον πείσει πως πράγματι θα τα καταφέρετε και δεν θα αντιμετωπίσει κάποια φρικαρισμένη, υστερική αντίδραση από την πλευρά σας και να ανοιχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: