Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Xείλη για φίληµα




Μη µου πείτε πως δύο υγιή, ροζ, υγρά χείλη δεν αιχµαλωτίζουν το βλέµµα σας! Πώς θα καταφέρετε να τα αποκτήσετε;


Η περιποίηση των χειλιών δεν είναι απλή υπόθεση. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προστατέψετε τα χείλη σας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτό από µόνο του δεν αρκεί. Είναι καλό να καταναλώνετε άφθονα πράσινα λαχανικά και φρούτα. Μπορείτε να ικανοποιήσετε την όρεξή σας µε τροφές πλούσιες σε βιταµίνες. Πρέπει, επίσης, ν’ αυξήσετε και την ποσότητα νερού που καταναλώνετε. Τέλος, φροντίστε ν’ απλώνετε κρέµα χειλιών, για να διατηρείτε τα χείλη σας καλά ενυδατωµένα και προσπαθήστε να µην τα υγραίνετε µε τη γλώσσα σας. Τα χείλη δείχνουν όµορφα κι ελκυστικά µόνο, αν είναι υγιή. Θυµηθείτε: αν απλώσετε makeup πάνω σε ξερά, σκασµένα χείλη, για να τα καλύψετε, θα καταφέρετε ακριβώς το αντίθετο.



Lip Balms

Τους κρύους και ξηρούς µήνες τα χείλη περνάνε πραγµατικά δύσκολες στιγµές, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες τα ταλαιπωρούν. Τα ξερά, σκασµένα χείλη είναι αποτέλεσµα της έλλειψης υγρασίας στην επιδερµίδα και τα lip balms έρχονται, για να σώσουν την κατάσταση.

Lip Gloss

Προσφέρουν ένα ενυδατικό «εφέ» στα χείλη, αλλά έχουν και την ιδιότητα να τα δείχνουν χυµώδη και προκλητικά. Πρόκειται για ένα από τα καλλυντικά που προτιµούν οι γυναίκες, καθώς η αλλαγή που φέρνουν στην εµφάνιση των χειλιών είναι εντυπωσιακή.

Αύξηση χειλιών

Μία λιγότερο… επεµβατική µέθοδος κυκλοφορεί στην αγορά καλλυντικών, όπου lip balms σε µορφή lipstick ή κρέµας αναλαµβάνουν τη… µισή δουλειά του χειρουργού (αφού δεν µπορούν να διορθώσουν το σχήµα), αυξάνοντας τον όγκο των χειλιών. Αν νιώσετε µικρά τσιµπηµατάκια στα χείλη µετά την εφαρµογή τους, µη φοβηθείτε. Τα εκχυλίσµατα κάκτου, που περιέχουν πολλά από αυτά τα προϊόντα, δηµιουργούν τη συγκεκριµένη αίσθηση.

Τατουάζ χειλιών

Μπορεί σήµερα να µην αποτελεί beauty trend, όµως η πανάρχαια αυτή µέθοδος, που έχει τις ρίζες της σε αρχαίες αφρικανικές και µεσογειακές κουλτούρες, ανήκει στην κατηγορία του body art και µπορεί να βελτιώσει το σχήµα και το χρώµα των χειλιών.



Άψογα χείλη µε 4 κινήσεις

1. ∆ιπλώστε στη µέση ένα χαρτοµάντιλο και βρέξτε το ελαφρώς. Περάστε το πάνω στα χείλη κι ενυδατώστε.

2. Απλώστε βαζελίνη στα χείλη σας κάθε βράδυ. Όχι µόνο ενυδατώνει, άλλα και µαλακώνει τα χείλη.

3. Πιέστε τα χείλη σας µεταξύ τους για 15-30 δευτερόλεπτα, για να εντείνετε την αιµάτωση της περιοχής.

4. Αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας το βράδυ, βουρτσίστε και τα χείλη. Περάστε µια ενυδατική κρέµα και απλώστε την καλά, µέχρι να µην τη διακρίνετε. Κατόπιν αλείψτε µια παχιά στρώση κρέµας χειλιών τόση, ώστε τα χείλη σας να φαίνονται άσπρα. Αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόµενη µέρα τα χείλη σας θα είναι απαλά, λεία και θα φαίνονται άψογα


Πηγή : Aggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: