Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οι προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο



Ο κατάλογος του αμερικανικού περιοδικού Time με τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2011 βγήκε και όπως ήταν αναμενόμενο ήδη προκαλεί εντυπώσεις. Πρώτος κατατάσσεται ο Wael Ghonim, διευθυντής μάρκετινγκ της Google στη Μέση Ανατολή και ήρωας της αιγυπτιακής επανάστασης των αρχών του χρόνου.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο αμερικανός οικονομολόγος τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας Joseph Stiglitz, ενώ ακολουθεί ο εφευρέτης του Netflix, Reed Hastings. Στην τέταρτη θέση –άγνωστο για ποιο λόγο- βρίσκουμε την κωμική ηθοποιό Amy Poehle και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο ακτιβιστής Geoffrey Canada.

Έκτος στη λίστα κατατάσσεται ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg. Λίγο πιο κάτω και στη 8η θέση βρίσκουμε την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και αμέσως μετά τον «Mr. Wikileaks» Julian Assange. Ο ηθοποιός Colin Firth που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλου του στην ταινία "Ο λόγος του βασιλιά" βρίσκεται στην δωδέκατη θέση.

Ο γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy κατατάσσεται 32ος πολύ πιο μπροστά από τον αμερικανό ομόλογό του Barack Obama που καταλαμβάνει την 86η θέση, ενώ η σύζυγός του Michelle Obama βρίσκεται επικεφαλής και των δύο προέδρων, στην 22η θέση. Την 43η θέση καταλαμβάνει η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton, κάτω από την πρωταγωνίστρια της σειράς Gossip Girl, Blake Lively!

Η πριγκιπική υστερία «χτύπησε» και το περιοδικό Time, με το μελλόνυμφο ζεύγος πρίγκιπα William και Kate Middleton να καταλαμβάνουν τη θέση 40, μια μετά τον ανήλικο τραγουδιστή Justin Bieber που είδε φέτος την καριέρα του να απογειώνεται. Στην 52 η θέση κατατάσσεται η βασίλισσα του talk show, Oprah Winfrey.

Στη λίστα βρίσκουμε ακόμα τον ποδοσφαιριστή της Barcelona και κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Lionel Messi (87), ενώ υπάρχουν ακόμα ονόματα όπως ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Jean-Claude Trichet (38), ο Saif al-Islam -γιος του Muammar Gaddafi - (47), αλλά και η γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Jean-Marie Le Pen (71).

Έκπληξη προκαλεί ο 20χρονος ηθοποιός της επιτυχημένης αμερικανικής σειράς Glee Chris Colfer στην 64η θέση, καθώς και ότι στη λίστα δε βρίσκουμε πουθενά το φαινόμενο της χρονιάς Lady Gaga. Η τελευταία εκατοστή θέση ανήκει στην τραγουδίστρια και ποιήτρια Patty Smith.

Δεν υπάρχουν σχόλια: