Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αεροσυνοδοί έτοιμοι για όλα - Video


Σε επίδοξους Μπρους Λι έχει βαλθεί να μετατρέψει τους αεροσυνοδούς της η Κινεζική αεροπορική εταιρεία Hong Kong Airlines ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε επικίνδυνο επιβάτη


Η 22χρονη νεοπροσληφθείσα Lumpy Tang, ανέφερε ότι δε πίστευε ποτέ πως θα μάθαινε πολεμικές τέχνες στη δουλειά της.

"Ξαφνιαστήκαμε στην αρχή αλλά μετά από μερικά μαθήματα Γουίν Τσουν μας άρεσε η ιδέα", τόνισε.

Το Γουίν Τσουν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πολεμικές τέχνες. Είναι το στιλ που ασκούσε ο διάσημο Μπρούς Λι, το οποίο δίνει έμφαση στην ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση. Αποτελείται από απλές, σύντομες, άμεσες κινήσεις (ευθείες γροθιές και χαμηλά λακτίσματα), οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη της σπατάλης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται γρηγορότερα οι αντεπιθέσεις.

Αν και η εν λόγω πρακτική μπορεί να φαίνεται αρκετά παράξενη σε πολλούς ωστόσο η αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι έπρεπε να γίνει κάτι καθώς υπάρχουν σχεδόν τρεις ενοχλητικοί επιβάτες κάθε βδομάδα οι οποίοι φέρνουν τα πάνω κάτω στις πτήσεις.




Μάλιστα περίπου πριν τρεις βδομάδες ένα μέλος του πληρώματος χρειάστηκε να επιστρατεύσει τις γνώσεις που απέκτησε στις πολεμικές τέχνες σε μια πτήση από το Πεκίνο στο Χονκγ Κονγκ.

"Ένας επιβάτης ήταν άρρωστος αλλά προφανώς ήταν και μεθυσμένος και ένιωσε μια δυσφορία. Τότε η αεροσυνοδός συνειδητοποίησε ότι η φυσική της κατάσταση και τα μαθήματα την βοήθησαν να σηκώσει τον άνδρα που ήταν αρκετά βαρύς", είπε η Eva Chan της αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι μια γυναίκα δεν μπορούσε μέχρι πρότινος να κουμαντάρει άνετα έναν υπέρβαρο άνδρα ειδικά όταν ήταν μεθυσμένος αλλά λόγω της εξάσκηση τώρα μπορεί να το κάνει εύκολα.

Εν γένει τα μαθήματα δίνουν ένα σαφές πλεονέκτημα στο πλήρωμα έναντι των ταραξιών.

"Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει εν πτήσει και το Γουίν Τσουν είναι καλό γιατί είναι γρήγορο", σημείωσε, τονίζοντας ότι τώρα νιώθει πιο ασφαλής και σίγουρη για τον εαυτό της.





 Πηγή : News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: