Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Προσπάθησε να πουλήσει σπάνια σεληνιακή πέτρα σε ανακριτή της... NASA - Video


Μία γυναίκα που προσπαθούσε να πουλήσει ένα σπάνιο κομμάτι σεληνιακού βράχου, έναντι του ποσού του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, συνελήφθη όταν ο υποτιθέμενος αγοραστής, αποδείχθηκε μυστικός ανακριτής της Nasa.



Οι γκρι πέτρες δωρίστηκαν από τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, μία σε κάθε πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και σε ακόμη 139 χώρες και θεωρούνται εθνικός θησαυρός.
Κατά συνέπεια, η πώλησή τους είναι παράνομη.

Σε 10 αμερικανικές πολιτείες και 90 από τις χώρες που παρέλαβαν τις πέτρες, έχουν κλαπεί και μπορούν να “πιάσουν” πολλά εκατομμύρια δολάρια στη μαύρη αγορά.

Ερευνητές της Nasa, σε συνεργασία με το Σερίφη του Riverside, οργάνωσαν μία επιχείρηση, που κατέληξε στη σύλληψη της γυναίκας, μετά από μήνες παρακολούθησης.

“Εξετάζουμε, αν η πέτρα είναι αυθεντική και πράγματι, προέρχεται από το διάστημα, όπως υποστηρίζει η γυναίκα”, δήλωσε ο Γκέιλ Ρόμπινσον, εκ μέρους της Αμερικανικής Διαστημικής Εταιρείας.

Περίπου 2.000 δείγματα από σεληνιακές πέτρες, σκόνη και άμμο, “ταξίδεψαν” στη Γη, με τις διαστημικές αποστολές Apollo, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1969 και 1972.



Πηγή : Cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: