Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο φίλησε ξανά την κόρη του! - Video


Μια συγκλονιστική ιστορία που συγκίνησε όλο τον κόσμο. Είχε παραμορφωθεί σε όλο του το πρόσωπο και τώρα όμως μπορεί να πάει σπίτι του μετά την επιτυχημένη εγχείρηση μεταμόσχευσης προσώπου.


“Μπορώ να νιώσω και πάλι το φιλί της κόρης μου”. Με αυτά τα λόγια και φανερά συγκινημένος ο 28χρονος Ντάλας Γουίενς έφυγε πλέον από το νοσοκομείο για να ζήσει ξανά μια φυσιολογική ζωή δίπλα στην μικρή του κόρη.


Το Νοέμβριο του 2008 η ζωή του είχε αλλάξει για πάντα. Ο Ντάλας είχε τραυματιστεί σοβαρά από εγκαύματα στο πρόσωπο. Έχασε την όραση του, τα χείλη του, την μύτη του και τα φρύδια του. Ήταν μόλις 25 ετών.

Η ιστορία του Γουίενς έκανε τον γύρω του κόσμου και ο Τεξανός έγινε γνωστός ως ο άντρας χωρίς πρόσωπο. Για τρία χρόνια ζούσε ένα μαρτύριο. Ο άτυχος νέος δεν μπορούσε να δει, να φάει, να αισθανθεί τίποτα. Πριν από δυο μήνες όμως υπεβλήθη σε ολική μεταμόσχευση προσώπου.


Ύστερα από μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση που κράτησε 15 ώρες, ο Ντάλας απέκτησε ξανά ανθρώπινη μορφή. Τριάντα γιατροί του «έδωσαν» ξανά ένα πρόσωπο. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν και την όρασή του.

Ο Γουίενς είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου και ο δεύτερος σε όλο τον κόσμο.


Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στην Γαλλία το 2005 σε μια γυναίκα που έχασε το μισό πρόσωπό της ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της, ενώ η πρώτη ολική μεταμόσχευση έγινε στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο σε έναν αγρότη που πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του.

Ο ίδιος ο Ντάλας νιώθει πια απίστευτα χαρούμενος που μπορεί απλά να νιώσει το φιλί της κόρης του ξανά. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο Γουίενς είπε ότι το μόλις η μικρή του τον είδε του είπε: «Μπαμπά, είσαι τόσο όμορφος».

Τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τέξας και να γίνει «ένας καλός πατέρας».

Ο Ντάλας αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο του πρόσωπο στην εκπομπή «Good Morning America». Φορώντας μαύρα γυαλιά και με ένα μαύρο καπέλο ο Τεξανός είπε ότι αν δεν υπήρχε η κόρη του, δεν θα δεχόταν ποτέ να κάνει την μεταμόσχευση προσώπου.


«Θα μπορούσα να ζω έτσι χωρίς πρόβλημα, αν δεν είχα την μικρή μου», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: