Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προσοχή στις πισίνες!


Ιδιαίτερα επικίνδυνες για παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι οι μικρές φουσκωτές πισίνες, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα του Nationwide Children's Hospital, στο Οχάιο.


Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ κάθε καλοκαίρι πεθαίνει από πνιγμό σε φορητή πισίνα ένα παιδί κάθε πέντε ημέρες. Μεταξύ του 2001 και 2009, καταγράφηκαν 244 σοβαρά ατυχήματα με φορητές πισίνες. Σε θάνατο κατέληξαν 209.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, δηλώνουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί να κάθεται κάποιος κοντά στην πισίνα, ιδιαίτερα αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, αλλά να είναι μέσα στο νερό, έτσι ώστε όταν συμβεί κάτι να τα σώσει άμεσα.

Oι μικρές φουσκωτές πισίνες, λόγω του μικρού μεγέθους παρασύρουν τους γονείς, που πιστεύουν πως τα παιδιά είναι ασφαλή, όμως και λίγο νερό είναι επικίνδυνο για ένα μικρό παιδί. Προειδιποιούν δε πως με τον πνιγμό δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, σε αντίθεση με άλλα ατυχήματα, καθώς ο πνιγμός είναι γρήγορος, σιωπηλός και τελικός.

Μάλιστα από την έρευνα προέκυψε πως στις 4 από τις 10 περιπτώσεις υπήρχε κάποιος ενήλικος που επιτηρούσε το παιδί, αλλά απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά.

Το πλέον απαραίτητο λοιπόν είναι η επίβλεψη ενηλίκου. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να υπάρχουν προστατευτικά μέσα, εξοπλισμός ασφάλειας, όπως για παράδειγμα εγκεκριμένα σωσίβια, ενώ το άτομο που επιβλέπει το παιδί θα πρέπει να γνωρίζει κάρδιο-αναπνευστική ανάνηψη.


Πηγή : Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: