Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

H μεγαλύτερη αποικία πιγκουΐνων στον πλανήτη



Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αέρος στο νησί South Georgia, βόρεια της Ανταρκτικής κοντά στο κάτω άκρο της Αργεντινής, απεικονίζουν την πιο μεγάλη αποικία του Βασιλικού Πιγκουίνου σε ολόκληρο τον κόσμο!


Σε αυτό το μέρος συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιγκουίνοι για να γεννήσουν τα μικρά τους και να τα προστατέψουν απ’ το να πεθάνουν από το κρύο. Στις φωτογραφίες είναι ευδιάκριτα τα νεογέννητα, καθώς πριν αποκτήσουν το λευκό, μαύρο, κίτρινο χρώμα, είναι καφέ.

Τα μωρά, που χρειάζεται περίπου 10-13 μήνες μέχρι να μεγαλώσουν, δεν μπορούν να ελέγξουν ακόμα τη θερμοκρασία του σώματός τους και έτσι δίπλα τους είναι πάντα οι γονείς για να τους φροντίζουν. Κάθε τόσο κατεβαίνουν και μέχρι τη θάλασσα για να φέρουν φαγητό.

Ο Βασιλικός Πιγκουίνος, ένα είδος που έγινε ιδιαίτερα γνωστό μέσα από την επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Happy Feet», είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των πιγκουίνων και τρέφονται με μικρά ψάρια. Αυτή τη στιγμή γύρω στα 2.23 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Βασιλικοί Πιγκουίνοι, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.





Δεν υπάρχουν σχόλια: