Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Αυτό το USB θα αυτοκαταστραφεί...


Τα USB στικάκια αποτελούν έναν από τους πλέον εύχρηστους τρόπους για τη μεταφορά των αρχείων μας, ειδικότερα όταν η χωρητικότητά τους δεν είναι περιορισμένη.

Επειδή, όμως, πολλές φορές μας πιάνει άγχος για το τι θα συμβεί εάν το χάσουμε και πέσει στα χέρια κάποιου τρίτου, ο οποίος θα αποκτήσει αυτόματα πρόσβαση στα αρχεία που έχουμε αποθηκευμένα, η ελβετικής προέλευσης Victorinox έχει λανσάρει στην αγορά το φλασάκι που δε χακεύεται από κανέναν, το λεγόμενο "unhackable USB stick".


Το Slim and Slim Duo είναι ουσιαστικά ένα διπλό φλασάκι, όπως μπορείς να δεις στη φωτογραφία κι είναι εξοπλισμένo με μηχανισμό αυτοκαταστροφής! Χάρη σε αυτόν το μηχανισμό, η συσκευή αντιλαμβάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πότε κάποιο κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης και να κερδίσει πρόσβαση στα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή.

Έτσι, μόλις πάρει είδηση την απόπειρα επίθεσης και συνειδητοποιήσει ότι ο εισβολέας είναι κοντά στο σκοπό του -τον οποίο προσπαθεί να πετύχει, δοκιμάζοντας όλους τους πιθανούς συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης-, η ίδια η συσκευή προκαλεί μια ηλεκτρική υπερφόρτωση στη μονάδα κι όλα τα δεδομένα χάνονται.

Μάλιστα, άμα κάποιος τρίτος θελήσει να προσθέσει αρχεία στο φλασάκι ακόμη κι αν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης για τα αποθηκευμένα δεδομένα, δε θα μπορέσει να τα διαβάσει, χάρη στη λειτουργία κρυπτογράφηση αρχείων.

Εκτός από το διπλό φλασάκι, το οποίο έχει χωρητικότητα 128 GB σπασμένη στα δύο, κυκλοφορεί στην αγορά και το κλασικό απλό στικάκι με μνήμη 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB και 64 GB. Είναι όλα τους αδιάβροχα, ανθεκτικά κι η τιμή τους ξεκινάει από 46 δολάρια.


Πηγη : E-go

Δεν υπάρχουν σχόλια: