Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα στούντιο του Harry Potter ανοίγουν για το κοινό το 2012



Την άνοιξη του 2012 θα είστε σε θέση να επισκεφθείτε το μέρος που γυρίστηκαν τα 8 Harry Potter . Tα στούντιο της  Warner Bros βρίσκονται στο  Leavesden , λίγο έξω απο το Watford της Αγγλίας. Η ξενάγηση θα είναι τρίωρη και θα γίνεται με τα πόδια.



Η συλλογή όλων των σκηνικών στα οποία έγιναν τα γυρίσματα των οκτώ ταινιών του Χάρι Πότερ κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, θα αποτελέσει σύντομα το σπίτι με την επίσημη ονομασία «Making of Harry Potter», που θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 31 Μαρτίου 2012.




Τα 14.000 τετραγωνικά μέτρα του μαγικού κόσμου του Χάρι Πότερ θα περιλαμβάνουν μόνο αυθεντικά σύνολα, σκηνικά και κοστούμια, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου.




Η μεγάλη σάλα Great Hall, όπου εκατοντάδες μαθητές του Χόγκουαρτς δείπνησαν, γιόρτασαν, και χωρίστηκαν σε σπίτια από το μυστηριώδες Sorting Hat, θα είναι το επίκεντρο της περιοδείας και όχι μόνο…




Θα υπάρχει επίσης το ντουλάπι κάτω από τις σκάλες, στο οποίο ο Χάρι αναγκάστηκε να κοιμηθεί από τους μίζερους συγγενείς του, τους Ντάρσλι. Το επιβλητικό Υπουργείο Μαγείας. Το γραφείο του Άλμπους Ντάμπλντορ, γεμάτο από βιβλία. Οι τάξεις του Χόγκουαρτς, το κοινό δωμάτιο και ο κοιτώνας. Η περιοδεία θα περιλαμβάνει και ένα ευχάριστο αφιέρωμα στη δημιουργό του Χάρι, JK Rowling.



Οι επισκέπτες θα μάθουν πώς δημιουργήθηκαν τα «μαγικά πλάσματα» στα εργαστήρια των στούντιο. Θα δουν επίσης μερικά από τα 200 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα από υλικό, που οι παραγωγοί έχουν κρατήσει από τις ταινίες.


Ο βαθμός της λεπτομέρειας είναι εντυπωσιακός. Τα ράφια του Ντάμπλντορ είναι γεμάτα από ξεχωριστά βιβλία, το καθένα με τον τίτλο του. Το συρτάρι του γραφείου του ανοίγει για να αποκαλύψει ιδιόχειρες επιστολές τις οποίες κανένας θεατής του κινηματογράφου θα μπορούσε ποτέ να δει. Η κουζίνα της οικογένειας Ουέσλι θα περιλαμβάνει ένα τηγάνι που πλένεται μόνο του, «μαγικές» βελόνες πλεξίματος και άλλα «έξυπνα» gadgets.



Το «Making of Harry Potter» στούντιο-περιήγηση είναι ένας τρόπος για να κρατηθεί ο Harry Potter ζωντανός αλλά για να είναι επιτυχημένος θα πρέπει να αποφεύγεται η αίσθηση ότι είναι απλώς μια ακόμη επιχείρηση για είσπραξη χρημάτων.


Θα είναι επίσης ένα κινηματογραφικό στούντιο σε λειτουργία. Οι εγκαταστάσεις στο χώρο του παλιού εργοστασίου αεροσκαφών που εδώ και χρόνια ήταν ετοιμόρροπες, μετατρέπονται στη Βρετανική βάση της Warner Bros. Η εταιρεία λέει ότι θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στούντιο στην Ευρώπη, όταν ανοίξει τον χρόνο που μας έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: