Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Ο γύρος του κόσμου σε 6.237 φωτογραφίες - VideoΟ Αμερικανός Kien Lam παραιτήθηκε από τη δουλειά του, πήρε τη φωτογραφική του μηχανή και τα απολύτως απαραίτητα και γυρνούσε τον κόσμο για 343 ημέρες. Με ντοκουμέντα.


Ο Lam ταξίδεψε σε 17 χώρες, τράβηξε πολλές χιλιάδες φωτογραφίες και έβαλε τις 6.237 καλύτερες από αυτές σε ένα βίντεο διάρκειας 290 δευτερολέπτων. Τι βλέπεις σε αυτό;

Με τη βοήθεια της time-lapsing τεχνικής, ο Lam κατάφερε να προσδώσει "κίνηση" στις εικόνες που παρουσιάζονται στο βίντεο, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι κάθε 2 δευτερόλεπτά του απαρτίζονται από 40 ως 60 φωτογραφίες.

Το βίντεο είναι ντυμένο με μουσική που έχει συνθέσει ο αδερφός του, William, ενώ ο πρώτος προορισμός του Kien μετά την παραίτησή του από τη δουλειά ήταν το Λονδίνο.

Για τα πρακτικά, ο γύρος του κόσμου του Αμερικανού συντελέστηκε με 19 αεροπλάνα, 58 λεωφορεία και 18 πλοία. Φήμες λένε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Lam διάβασε περίπου 89 φορές το κλασικό "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν. Οι φήμες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Πηγή : Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: