Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Πως κάνουμε ένα στυλό που στέγνωσε & δεν γράφει, να γράψει!Έχετε ένα στυλό το οποίο στέγνωσε το μελάνι του και δεν γράφει; Δείτε τι να κάνετε για να μπορέσετε να κάνετε το στυλό σας να ξαναγράψει!

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αν το στυλό με το μελάνι του έχουν στεγνώσει και δεν γράφει.

1η μέθοδος

Φυσικά ο πρώτος και πιο κλασσικός τρόπος, είναι να δοκιμάσουμε να γράψουμε - τραβήξουμε γραμμές πολύ γρήγορα σε ένα άχρηστο χαρτί με μεγάλη ταχύτητα.

Ελπίζοντας ότι δεν έχει προχωρήσει το στέγνωμα της μελάνης στα πιο ενδότερα, μπορούμε έτσι να διώξουμε το επιφανειακό στέγνωμα και να αρχίσει πάλι να γράφει.

Καλό είναι να πιέσουμε αρκετά το στυλό (όχι και πάρα πολύ) και να εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο σε ένα κομμάτι άχρηστο χαρτί (για το λόγο ότι θα "χαλάσει").

2η μέθοδος

Αν το προηγούμενο δεν μας έφερε αποτελέσματα και εξακολουθεί να μην γράφει, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

κρατήστε το στυλό από την πάνω μεριά και ξεκινήστε πολύ γρήγορα να "τινάζετε" το άλλο άκρο του.
Για να καταλάβετε, κάντε ακριβώς αυτό το τίναγμα που θα κάνατε για να ρίξετε ένα θερμόμετρο που μετρηθήκατε για πυρετό, στην αρχική του θερμοκρασία.

Επίσης, εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε να κρατάτε το στυλό από το πάνω μέρος του και να το βαρέσετε χαλαρά από τα πλάγια σε έναν πχ τοίχο, πολλές φορές και γρήγορα.

3η μέθοδος

Αν και οι δύο παραπάνω μέθοδοι αποτύχουν, και το μελάνι εξακολουθεί να είναι στεγνό και το στυλό σας δε λέει να γράψει, καιρός να ακολουθήσουμε πιο δραστικά μέτρα!

Η θερμότητα κάνει-βοηθάει τα υγρά να ρέουν καλύτερα.

Οπότε πάρτε το στυλό σας και στη μύτη του(που γράφουμε) εφαρμόστε κάτι από αυτά για ένα λεπτό:

1) Φυσάτε τη στεγνωμένη μύτη του συνέχεια με χνώτα (που βγάζουν ζεστό αέρα),

2)
Είτε ανοίξτε τη θέρμανση του αυτοκινήτου σας στο φουλ, να βγαίνει όσο γίνεται πιο ζεστός αέρας, και ακουμπήστε τη μύτη του εκεί που βγαίνει ο αέρας,

3)
Είτε ακουμπήστε τον πάνω από τη σόμπα σας ή το καλοριφέρ. Αλλά εδώ προσοχή, να μην ζεματάει πολύ γιατί μπορεί να αλλοιώσει τη μυτούλα και να αχρηστευτεί!

4) Είτε να ζεστάνετε νερό και να βουτήξτε ίσα ίσα τη μυτούλα από το στυλό μέσα στο πολύ ζεστό νερό.

στέγνωσε μελάνι
Αν δοκιμάσετε αυτά, κατά 90% το στυλό σας θα ξαναγράψει. Τώρα, αν το στέγνωμα του μελανιού έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, τότε σκούρα τα πράγματα.

Όπως επίσης και αν η μυτούλα του στυλού σας έχει χτυπηθεί ή αλλοιωθεί, τότε πάλι δύσκολα τα πράγματα.

Πηγη: coolweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: