Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Θα αγόραζες ένα κάμπριο με …πισίνα;



Ψυγεία, τηλεοράσεις LCD, ακόμα και τουαλέτες, θα εξόπλιζαν τα αυτοκίνητα μας, αν περνούσε από το χέρι μας και δεν υπήρχε θέμα κόστους. Το ιδιόμορφο νέο αποκάλυψε εταιρεία που  πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ ευρωπαίων οδηγών και από την οποία προέκυψε ότι ο … Bond δεν είναι ο μόνος που θέλει το αυτοκίνητό του να είναι διαφορετικό.

Το παράξενο είναι ότι από την έρευνα προέκυψε ότι αρκετοί οδηγοί ευχαρίστως θα παραλάμβαναν το αυτοκίνητό τους χωρίς κλιματισμό, δορυφορική πλοήγηση ή ραδιοCD αν μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν με τα γκάτζετ των ονείρων τους.

Δέκα τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να έχουν στο αυτοκίνητο ένα μηχάνημα οποίο θα αποτελείτο από ψυγείο, μηχανή παγωτού, μηχανή εσπρέσσο για τα δύσκολα πρωινά, αλλά και σύστημα διανομής αναψυκτικών…

Τα συστήματα ψυχαγωγίας εχουν φυσικά την τιμητική τους. 45% των οδηγών απάντησε ότι αν μπορούσε θα εγκαθιστούσε μεγάλη επίπεδη τηλεόραση, παιχνιδοκονσόλα και DVD Player μαζί με PC. Το ένα τρίτο από αυτούς θα επιθυμούσε επίσης ήχο surround, σύνδεση bluetooth για πολλές συσκευές αλλά και Blu Ray Player για απόλυτη ποιότητα!

Και αν αυτά μοιάζουν ήδη τραβηγμένα, διάβασε τη συνέχεια. Οδηγοί που ταξιδεύουν πολύ, ζήτησαν για το Ι.Χ τους ανέσεις που συνήθως υπάρχουν μόνο σε τροχόσπιτα. 15% των ερωτηθέντων θα ήθελαν να έχουν κρεβάτι, τουαλέτα αλλά και θερμαινόμενα πατάκια.

Οι περισσότεροι οδηγοί, παρά τις ακραίες επιθυμίες τους διατηρούν ακόμα τη λογική τους και έτσι αρκετές απαιτήσεις υπήρχαν και στον τομέα της ασφάλειας. Το 25% των οδηγών πάντως ζήτησε ελαστικά με αυτόματη αναπλήρωση αέρα ενώ αρκετές ήταν και οι απαιτήσεις στα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων που σιγά-σιγά μπαίνουν στην ζωή μας.

Η αλήθεια είναι ότι όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, η φαντασία μπορεί να οργιάσει και ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου να ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πωλητές στις εκθέσεις αυτοκινήτων μπορούν να σου διηγηθούν ατελείωτες ιστορίες για τα «εξτρά» που κατά καιρούς τους έχουν ζητηθεί.
Πέραν της πλάκας, καλό σημάδι είναι ότι εκτός από το …ψυγείο και τα θερμαινόμενα πατάκια, αρκετοί είναι αυτοί που θα επέλεγαν και ένα εξελιγμένο σύστημα ασφάλειας.

Πηγή: menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: