Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μαχητικά F-16 καταδίωξαν... κλέφτη αυτοκινήτου!



Τα όνειρα και του πλέον ευφάνταστου σεναριογράφου ταινίας δράσης, αλλά και του πλέον φανατικού οπαδού της υπέρμετρης αστυνόμευσης, ξεπέρασαν οι ολλανδικές Αρχές, έστω και από απλή σύμπτωση.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ολλανδικής πολεμικής αεροπορίας Ολαφ Σπάνζερ, δύο F-16 ετοιμάζονταν για απογείωση από την βάση του Βόλκελ για βραδυνή εκπαιδευτική πτήση, όταν οι επικεφαλής της μονάδας ενημερώθηκαν ότι η αστυνομία ζήτησε κάθε δυνατή βοήθεια σε εντοπισμό και καταδίωξη ατόμου.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια να ελεγχθεί με μπλόκο ένα όχημα που φαινόταν να έχει κλεμμένες πινακίδες, αλλά ο οδηγός του ξέφυγε και ανέπτυξε ταχύτητα, διαφεύγοντας από τους αστυνομικούς. Κατά την καταδίωξη που ακολούθησε έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί και τελικά το αυτοκίνητο κατέληξε μέσα σε αρδευτικό κανάλι. Ο οδηγός διέφυγε μέσα στα χωράφια.

Οι πιλότοι πήραν το «πράσινο φως» για να βηθήσουν από αέρος, χρησιμοποιώντας τις κάμερες υπερύθρων που χρησιμοποιούνται για τη στοχοποίηση οχημάτων τη νύχτα. Προσφέρθηκαν εθελοντικά, σύμφωνα με τον Σπάνζερ, καθώς «ήταν μάλλον μία προσπάθεια απίθανο να πετύχει» - αλλά σίγουρα διασκεδαστική, θα προσθέταμε εμείς.

Τελικά, η καταδίωξη έληξε παραδοσιακά: ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε τον ύποπτο και ειδοποίησε την αστυνομία, αφήνοντας τα F-16 να... διασκεδάζουν από επάνω, ξοδεύοντας μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αεροπορικά καύσιμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: