Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Facebook: 5+1 στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύψετε



Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, αποστολή της εταιρίας είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο ανοιχτό και ενωμένο.

Όμως υπάρχουν όρια στο πόσο «ανοιχτός» μπορείς να είσαι με τους διαδικτυακούς φίλους σου και τι πρέπει να αποκαλύπτεις μέσω σχολίων, δημοσιευμάτων και φωτογραφιών στο Facebook.



Σύμφωνα με την Huffington Post, όλοι παρακολουθούν πλέον τις κινήσεις μας στο Facebook: από εργοδότες, πικραμένους πρώην και κλέφτες, μέχρι ασφαλιστικές εταιρίες και πράκτορες!

Γι' αυτό υπάρχουν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες που δεν πρέπει να αποκαλύπτουμε στους φίλους μας στο Facebook, μιας και ποτέ δεν ξέρουμε ποιος παρακολουθεί.

Επίσης, τον τελευταίο καιρό ακούμε ολοένα και περισσότερες ιστορίες για ανθρώπους που απολύθηκαν, συνελήφθησαν ή χώρισαν εξαιτίας της... υπερβολικής ειλικρίνειας στα social media.

Τι δεν πρέπει, λοιπόν, να μοιράζεστε στο Facebook:

1. Την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης:

Μπορεί να απολαμβάνουμε τον γεμάτο με ευχές τοίχο στα γενέθλιά μας, αλλά οι υπηρεσίες προστασίας προσωπικών δεδομένων προειδοποιούν ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι «επικίνδυνα» εάν πέσουν στα χέρια επιτήδειων.


2. Την διεύθυνση κατοικίας:

Ο ακριβής τόπος διαμονής ενός χρήστη μπορεί να γίνει εύκολος στόχος διαρρηκτών, ή ανεπιθύμητων επισκεπτών.


3. Τα μακρινά ταξίδια:

Όπως αναφέρει και άρθρο των New York Times, δεν υπάρχει λόγος να ενημερώσεις τους κλέφτες πότε και για πόσο θα λείψεις από το σπίτι.


4. Συχνά check-in σε τοποθεσίες:

Εάν υπάρχει κάποιος απογοητευμένος πρώην σύντροφος στη ζωή σας και θέλετε να διακόψετε κάθε επαφή, μάλλον δεν είναι συνετό να ποστάρετε στο Facebook κάθε τόσο σε πιο κατάστημα βρεθήκατε και με ποιον.


5. Τις ακατάλληλες φωτογραφίες:

Δεν εννοούμε μόνο τις προκλητικές (που ούτως ή άλλως) θα διαγραφούν από το Facebook. Αλλά τις ντροπιαστικές, τύπου «Ήμουν τόσο μεθυσμένος που δεν ήξερα τι έκανα» και μπορεί να σας κοστίσουν τη δουλειά αν τις δει ο εργοδότης σας.


6. Τον αριθμό τηλεφώνου:

Προσοχή στο που δίνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Εάν επιμένετε να τον έχετε στο προφίλ σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε να το βλέπουν μόνο όσοι θέλετε.




Πηγή : Mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: