Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Facebook: Η τρυφερή εκστρατεία για την «φαλακρή» BarbieΜπορεί οι κούκλες Barbie να έγιναν γνωστές για τα μακριά ξανθά μαλλιά τους, όμως μια νέα καμπάνια στο Facebook έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.Μια σελίδα με τον τίτλο «Beautiful and Bald Barbie! Let's see if we can get it made» προτείνει στην εταιρία Mattel να προχωρήσει στη δημιουργία μιας φαλακρής Barbie, για να ενισχύσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Οι φίλες Rebecca Sypin και Jane Bingham, δημιουργοί της σελίδας, ελπίζουν πως με αυτήν την κίνηση θα ευαισθητοποιήσουν μεγάλες εταιρίες παιχνιδιών να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον του καρκίνου και θα προσφέρουν στήριξη σε μικρά παιδιά που μάχονται με την επάρατη νόσο.

«Υπάρχουν τόσα παιδιά που υποφέρουν από απώλεια μαλλιών και στιγματίζονται. Μια Barbie χωρίς μαλλιά θα τους έδειχνε ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα», λέει η Bingham, που έχασε η ίδια τα μαλλιά της λόγω χημειοθεραπείας.

Τη μεγαλύτερη έμπνευση για αυτήν την εκστρατεία αποτέλεσε όμως η 12χρονη κόρη της Rebecca Sypin που πάσχει από λευχαιμία και -όπως αναφέρει η μητέρα της- ενθουσιάστηκε με την ιδέα, μιας και ντρεπόταν που είχε χάσει τα μαλλιά της.

Μάλιστα, προτείνουν να συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία αξεσουάρ όπως περούκες ή καπέλα και μαντίλια, όπως ακριβώς τα χρησιμοποιούν και όσοι χάνουν τα μαλλιά του εξαιτίας κάποιας ασθένειας.

Η σελίδα στο Facebook έχει καταφέρει να συγκινήσει περισσότερους από 35.000 ανθρώπους και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής η εταιρία Mattel δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά οι εμπνευστές του κινήματος ελπίζουν να ανταποκριθεί έστω κάποια άλλη κατασκευάστρια εταιρία παιχνιδιών.

Η Jane Bingham με την 9χρονη κόρη της Belleliana


Η 12χρονη Kin Inich, κόρη της Beckie SypinΠηγή : Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: