Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ήρθε ο φορτιστής που δουλεύει με... νερό! - VideoΟνομάζεται Power Trekk, είναι ελαφρύς και έχει μέγεθος τούβλου. Αναμένεται στην Ευρώπη πριν το καλοκαίρι, με τιμή γύρω στα 200 ευρώ.Μόνο με απλό νερό, ο Power Trekk, μπορεί να φορτίζει κινητά ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Αποτελεί δημιούργημα της εταιρίας myFC, με έδρα τη Στοκχόλμη.

Προορίζεται για όσους δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρεύμα για τη φόρτιση των συσκευών τους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για κάποιον που θέλει να κάνει διακοπές στο βουνό!

Το νέο gadget διαθέτει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου του 1 ΚW ή των 3ΚW, τροφοδοτούμενες με νερό.

Έκανε την πρώτη του... εμφάνιση πέρυσι στην παγκόσμια έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης και τώρα παρουσιάστηκε, σε τροποποιημένη μορφή, σε ένα ευρύτερο κοινό.


Ο χρήστης πρέπει μόνο να βάλει μια κουταλιά της σούπας νερό στην ειδική θήκη του Power Trekk και στη συνέχεια να συνδέσει τη συσκευή του με το καλώδιο USB. Η φόρτιση γίνεται αμέσως και δεν επηρεάζεται από τις όποιες καιρικές συνθήκες.

Στο εσωτερικό του ο φορτιστής περιέχει μια νέα μη τοξική χημική ουσία σε μορφή σκόνης (πυριτίδιο του νατρίου) που παράγει αέριο υδρογόνο, όταν έλθει σε επαφή με το νερό οποιουδήποτε είδους, ακόμα και με το θαλασσινό ή βρώμικο νερό από ποταμάκι, αρκεί αυτό να μην περιέχει παχιά ιζήματα και λάσπη. Η όλη χημική διαδικασία θεωρείται ασφαλής και φιλική στο περιβάλλον, αφήνοντας ως μοναδικό υποπροϊόν λίγους υδρατμούς, σύμφωνα με την εταιρία.

Παράγει περίπου την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ και δίνει ζωή σχεδόν 10 ωρών στην μπαταρία του κινητού.

Ο«Power Trekk» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αυτόνομη πηγή ενέργειας.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΔεν υπάρχουν σχόλια: