Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Σοκ:Ζει κλειδωμένος σε κλουβί τα τελευταία 21 χρόνια


Σοκαριστικές εικόνες: Ένα παιδί με νοητική στέρηση έχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή κλεισμένος σε ένα… ξύλινο κλουβί.


Ο Wei Yun είναι 23 ετών. Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει εξαιτίας του προβλήματος του. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μπουσουλάει…

Μέχρι την ηλικία των δύο ετών οι γονείς του τον άφηναν να κάνει βόλτες στο σπίτι, όμως τότε είχε ένα ατύχημα. Έπεσε πάνω του μια κατσαρόλα με καυτό νερό και παραλίγο να πεθάνει.


Από τότε οι γονείς του δεν τον αφήνουν να κυκλοφορεί. Τον κρατούν κλεισμένο μέσα σε ένα κλουβί από… την αγάπη τους και τον φόβο μην τον χάσουν.

Οι γονείς του είναι άνθρωποι φτωχοί, που εργάζονται μακριά από την περιοχή που μένουν. Επειδή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν έναν άνθρωπο να τον κρατάει, προτιμούν να τον κρατούν φυλακισμένο στο κλουβί για περισσότερες από 12 ώρες, προκειμένου να μην πάθει κακό.

Ο Wei Yun δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Αρκετοί ακόμα με πνευματικά προβλήματα ζουν σε παρόμοιες συνθήκες στην Κίνα, αφού δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε την παιδεία να τους προσφέρουν μια φυσιολογική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: