Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

3χρονος έγινε πορτοκαλί επειδή τρώει πολλά καρότα!


Απίστευτη μοιάζει η ιστορία ενός τρίχρονου αγοριού ο οποίος τρώει τόσο πολλά καρότα που το πρόσωπό του έγινε πορτοκαλί…


Συγκεκριμένα, ο Leo Barnett, είναι το μόνο άτομο στην Βρετανία που δεν μπορεί να χωνέψει την καροτίνη, η οποία δίνει σε φαγητά όπως τα καρότα το χρώμα τους.


Όταν λοιπόν η ουσία αυτή εισχωρεί στον οργανισμό του 3χρονου, το δέρμα του γίνεται πορτοκαλί…


Η 40χρονη μητέρα του αναγκάστηκε να τον βάλει σε σκληρή δίαιτα και να του κόψει μαχαίρι όλα τα φαγητά που περιέχουν καροτίνη!

Όπως η ίδια αποκαλύπτει στην Daily Mail παρατήρησε για πρώτη φορά το πρόβλημα αυτό, όταν ο γιος της ήταν 6 μηνών. «Είχε πάθει πνευμονία και τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά….»

«Τα νεφρά του και το συκώτι του είχαν πρόβλημα και αρχικά νόμιζαν πως το πορτοκαλί χρώμα στο δέρμα του οφειλόταν σε αυτό. Όμως ένα μήνα μετά ήταν ακόμα πορτοκαλί…»

Ένας ειδικός την συμβούλεψε τότε να σταματήσει να του δίνει πορτοκαλί φαγητά όμως η μάνα του 3χρονου δεν παρατήρησε κάποια διαφορά.


Οι γιατροί στην συνέχεια του έκαναν εξετάσεις αίματος οι οποίες έδειξαν ότι του έλειπε ένα ένζυμο στο συκώτι. Αυτό σημαίνει ότι οργανισμός του δεν μπορεί να μετατρέψει την καροτίνη σε βιταμίνη Α, η οποία δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτό από το οποίο πάσχει ο μικρός Leo ονομάζεται hyper-beta carotenemia.

Οι υπερβολικές ποσότητες καροτίνης δεν θεωρούνται επικίνδυνες για την υγεια, όμως το ανοσοποιητικό σύστημα του 3χρονου είναι τόσο αδύναμο που ακόμα κι ένα κρύωμα μπορεί να τον σκοτώσει αν δεν παίρνει καθημερινά βιταμίνη Α…



Δεν υπάρχουν σχόλια: