Τι κι αν το pop corn έχει κακή φήμη; άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι, μιας και βάσει μιας νέας έρευνας, αποδείχτηκε πως είναι πολύ παρεξηγημένο και αντί να βλάπτει κάνει καλό στην υγεία!
Σύμφωνα με τον ερευνητή Τζόε Βίνσον, του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, το pop corn περιέχει μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Τα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν στο στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στο Σαν Ντιέγκο, ενώ αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως η φλούδα του ποπκόρν στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή έχει περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών.
Για να καταλάβετε πόσο υγιεινό είναι, αρκεί να σας πούμε πως περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια από πλήρη δημητριακά.
Προσοχή όμως: ΔΕΝ είναι όλα τα pop corn υγιεινά. Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι το πώς το μαγειρεύετε.
Αν για παράδειγμα το βουτήξετε στο λάδι ή στο αλάτι όπως συμβαίνει στα σινεμά, ξεχάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου