Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οικογένεια Ινδών αλμπίνων στο βιβλίο Γκίνες


Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί οικογένεια Ινδών, η οποία φέρεται να είναι η μεγαλύτερη οικογένεια αλμπίνων στον κόσμο, αφού και τα δέκα μέλη της πάσχουν από τη σπάνια αυτή πάθηση.


Ο 50χρονος Ροζετάουρι Πουλάν και η 45χρονη σύζυγός του Μάνι, αλμπίνοι και οι δυο, απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά, ενώ η μεγαλύτερη κόρη τους, η Ρενού, παντρεύτηκε τον επίσης αλμπίνο Ροσέφ και έκαναν τον 2χρονο σήμερα Νταραμράτζ, ο οποίος κληρονόμησε την πάθηση από τους γονείς του.

Η δεκαμελής οικογένεια ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα με μια κρεβατοκάμαρα, στο Δελχί, και όπως λέει, πολλοί Ινδοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι τα μέλη της γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα, λόγω της ανοιχτόχρωμης επιδερμίδας τους και των σχεδόν λευκών μαλλιών τους.


«Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε για την πάθησή μας είναι ότι δεν έχουμε καλή όραση και δεν μπορούμε να μείνουμε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο, όμως ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο κόσμος στο Δελχί είναι σχετικά πιο ανοιχτόμυαλος, όμως αρκετοί είναι εκείνοι που μας περνάνε για ξένους» εξηγούν. Παρά το γεγονός ότι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με διάφορες προκαταλήψεις, η Μάνι βλέπει τον αλμπινισμό ως δώρο θεού.

Ο αλμπινισμός επηρεάζει περίπου έναν στους 17.000 ανθρώπους. Ο οργανισμός των πασχόντων δεν παράγει αρκετή μελανίνη, ουσία που χαρίζει το χρώμα στο δέρμα και τα μαλλιά, και προστατεύει το σώμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μέχρι οι υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες να έρθουν σε επικοινωνία με τους Πουλάν για να επιβεβαιώσουν το ρεκόρ τους, αυτό το κρατά 6μελής οικογένεια από τον Καναδά.

Πηγή : Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: