Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αλιευτικό που είχε παρασυρθεί απο το τσουνάμι βρέθηκε στον Καναδά!


Επι ένα χρόνο έκανε “βόλτες” στον Ειρηνικό.



Eνα μεγάλο ιαπωνικό αλιευτικό που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία πριν από ένα χρόνο εντοπίστηκε να πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών του Καναδά, Σάου Σάου Λιου, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πάνω στο σκάφος.

Το αλιευτικό, μήκους 65 μέτρων, εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας από τις τακτικές περιπολίες που πραγματοποιεί η πολεμική αεροπορία του Καναδά. Ήδη έχει ενημερωθεί η ιδιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρεία.


Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από την πολεμική αεροπορία δείχνει ότι το πλοίο-φάντασμα, σκουριασμένο αλλά κατά τ' άλλα ανέπαφο, βρίσκεται στα ανοιχτά των νησιών Χάιντα Γκουάι ("Νησιά του Λαού", πρώην Νησιά της Βασίλισσας Καρλότας), περίπου 1500 χιλιόμετρα βόρεια του Βανκούβερ.

Το πλοίο παρακολουθείται στενά προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ρύπανση αλλά και επειδή θεωρείται επικίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, σημείωσε το υπουργείο.

Το αλιευτικό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο αντικείμενο που διέσχισε όλο τον Ειρηνικό και έφτασε στις αμερικανικές ακτές μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στην Ιαπωνία. Θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις ακτές μέσα στις επόμενες 50 ημέρες, σύμφωνα με την Μαρία Κάντγουελ, γερουσιαστή της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ, η οποία ασχολείται ενεργά με θέματα που αφορούν τον ωκεανό και τη ναυσιπλοΐα.

Το Πανεπιστήμιο της Χαβάης είχε ανακοινώσει ότι ένα ρωσικό πλοίο εντόπισε κοντά στην ατόλη Μίντγουεϊ μια εξάμετρη βάρκα από τη Φουκουσίμα καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως τηλεοράσης. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι πολλά από τα συντρίμμια, σπρωγμένα από τα υποθαλάσσια ρεύματα, μπορεί να φτάσουν στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ στις αρχές του 2014.
Πηγή : Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: