Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Έχουν και οι άνδρες βιολογικό ρολόϊ


Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες η ανδρική γονιμότητα «φθίνει» με το πέρασμα των χρόνων, ενώ ακόμη και ένας χρόνος μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.Σύμφωνα με τους ερευνητές μετά την ηλικία των 41 χρόνων οι πιθανότητες ενός άντρα να γίνει πατέρας μειώνονται αισθητά.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες που εξέτασαν ασθενείς που έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση, όπου το ανδρικό σπέρμα γονιμοποίησε το ωάριο μιας δότριας. Η χρήση ωαρίων από δότη επέτρεψε στους ερευνητές να εστιάσουν στην ηλικία των ανδρών και όχι στων γυναικών.


Τα ωάρια προήλθαν από νέες και υγιείς γυναίκες και έτσι όποιο συμπέρασμα βγήκε για τις in vitro εγκυμοσύνες οφειλόταν στις «ιδιότητες» του σπέρματος.

Η γονιμότητα μειωνόταν κατά 7% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 41 και μέχρι τα 45. Μετά τα 45 μειωνόταν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Οι πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης πέφτουν στο 60% στα 41 και στο 35% στα 45.

Οι άνδρες έχουν επίσης βιολογικό ρολόι. Δεν είναι το ίδιο με των γυναικών αλλά δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα για να γίνουν πατεράδες. Όσοι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά, ειδικά μετά τα 45 τους».

Πηγή: ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: