Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν οργασμούς την ώρα της άσκησης!


Οι γυναίκες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο βιώνουν μια μάλλον απρόσμενα ευχάριστη κατάσταση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Sexual and Relationship Therapy».


Αναρωτιέστε ποια είναι αυτή; Οι γυναίκες που γυμνάζονται δήλωσαν ότι έχουν οργασμούς την ώρα της άσκησης και ιδιαίτερα όταν κάνουν κοιλιακούς, σκαρφάλωμα, ποδηλασία ή ασκήσεις με βάρη.

Αν και η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο ήταν το 1953, ελάχιστα είναι γνωστά για τους οργασμούς που προκαλούνται από την άσκηση, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.


Για να καλύψουν τα κενά γνώσης, οι ερευνητές μίλησαν διεξοδικά με 370 γυναίκες ηλικίας 18- 63 ετών, οι οποίες είπαν ότι είχαν βιώσει σεξουαλική ευχαρίστηση την ώρα της άσκησης. Διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισές είχαν βιώσει οργασμό την ώρα της άσκησης περισσότερες από δέκα φορές, καθώς και ότι η πλειονότητά τους δεν είχε ερωτικές φαντασιώσεις εκείνη τη χρονική στιγμή. Επίσης, το ένα πέμπτο των γυναικών είπε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την εμπειρία.

«Τα στοιχεία αυτά είναι ενδιαφέροντα, επειδή υποδηλώνουν ότι ο οργασμός δεν είναι απαραίτητα σεξουαλική εμπειρία και μπορούν επίσης να μας μάθουν περισσότερα για τις σωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτόν» δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια Debby Herbenick από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Πηγή : vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: