Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Facebook: Θετικά και αρνητικά του Timeline


To Timeline του Facebook είναι ομολογουμένως μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.



Το νέο προφίλ έρχεται οριστικά πλέον και στα εταιρικά προφίλ ως τα τέλη Μαρτίου, «πονοκεφαλιάζοντας» και τους επαγγελματίες.

Η γενική αίσθηση που αποκόμισαν αρχικά οι χρήστες για το νέο Timeline ήταν αρνητική. Όμως έτσι συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις μεγάλες αλλαγές. Όσο περνάει ο καιρός, οι χρήστες συνηθίζουν τα νέα προφίλ τους και οι νέες δυνατότητες του Timeline τους δίνουν περισσότερες επιλογές.


Χρονολόγιο: Για πολλούς οι 7 μέρες που δίνονται ως περιθώριο μέχρι την εμφάνιση του νέου προφίλ δεν είναι αρκετές. Ειδικότερα οι μη μυημένοι στην τεχνολογία δεν έχουν ιδέα ότι το προφίλ τους θα γίνει ακριβές ιστορικό όλων όσων έχουν συμβεί από τη μέρα που δημιούργησαν το λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, η χρονολογική ανασκόπηση στα προφίλ τους εντάσσεται στα αρνητικά και οι περισσότεροι αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη διαγραφή ή το «κρύψιμο» παλαιότερων σχολίων και δημοσιεύσεων.

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι αλλαγές στην πολιτική προστασίας απορρήτου, αφού στην αρχική σελίδα των φίλων τους εμφανίζονται ορισμένες φορές πληροφορίες που θέλουν να αποκρύψουν. Καλό θα ήταν να επανεξετάσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας, όπως και τις εφαρμογές στις οποίες επιτρέπεται να ποστάρουν στο προφίλ σας.

Εξώφυλλο: Οι περισσότεροι χρήστες το εντάσσουν στις πολύ θετικές νέες προσθήκες, αφού η εικόνα στο εξώφυλλο δίνει μοναδικό στυλ σε κάθε προφίλ.

Θετικά υποδέχονται οι χρήστες την ανακοίνωση για real time analytics στις σελίδες του. Το Facebook θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να παρακολουθούν την κίνηση των σελίδων τους σε πραγματικό χρόνο

Όσο για τις εταιρικές σελίδες; Το αναλυτικό χρονολόγιο και η πληθώρα πληροφοριών και σχολίων που εμφανίζονται στα νέα προφίλ, είναι περισσότερο από επιθυμητά.

Ένα από τα λίγα αρνητικά που τους ενοχλούν είναι ότι πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα μιας σελίδας υποδοχής την οποία βλέπουν οι μη-φανς. Αντίθετα, θα εισέρχονται κατευθείαν στο κεντρικό Timeline.


Πηγή : Mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: