Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Έξυπνες» απαντήσεις στις αναζητήσεις θέλει να προσφέρει η Google


Η Google είναι χωρίς αμφιβολία η νο1 μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Και θέλει να προσφέρει κάτι ακόμα παραπάνω στις αναζητήσεις των χρηστών, κάνοντας μια ενδιαφέρουσα ανανέωση.



Συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία θέτουν οι όροι αναζήτησης που εισάγουν οι χρήστες, θέλει να ξεκινήσει να προσφέρει η Google, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.


Η σημασιολογική αναζήτηση (semantic search) σημαίνει στην ουσία ότι η μηχανή αναζήτησης ''κατανοεί'', ως ένα βαθμό, την ερώτηση και δεν εμφανίζει τα αποτελέσματα απλώς αναζητώντας τους όρους μέσα στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων.

Μέσα σε λίγους μήνες αναμένεται τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Google να είναι διαθέσιμα στους χρήστες. Ήδη, άλλωστε, η εταιρεία προσφέρει ως ένα βαθμό παραπλήσια λειτουργικότητα, εμφανίζοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε μαθηματικά προβλήματα ή ερωτήσεις που αφορούν τον καιρό για παράδειγμα σε συγκεκριμένες πόλεις του κόσμου.

Η Google άλλωστε έχει κάνει λόγο και στο παρελθόν για τις εξελίξεις και το μέλλον στην αναζήτηση οπότε η semantic search φαίνεται ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη.
Πηγή : Mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: