Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

12 απίστευτες φωτογραφίες που ελήφθησαν από την τροχιά της Γης




Πόσο εύκολο είναι να τραβήξεις θεαματικές φωτογραφίες της γης, όταν είσαι σε ένα διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά;
Ο Andre Kuipers, αστροναύτης στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), φαίνεται ότι βρήκε τη λύση, με τη βοήθεια ενός ειδικού τριπόδου. Έτσι, μπορεί πλέον να λαμβάνει εξαιρετικές λήψεις, ένα πραγματικό τεχνικό επίτευγμα, όταν βρίσκεσαι σε ένα σκάφος που μετακινείται με περισσότερα από 6,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.


O Andre Kuipers εγκατέστησε το «Nightpod», μία μηχανοκίνητη κάμερα που αντισταθμίζει τις υψηλές ταχύτητες του ISS, παρακολουθώντας σημεία στην επιφάνεια της γης. Το αποτέλεσμα είναι μερικές από τις πιο θεαματικές φωτό που έχουν ληφθεί ποτέ από το διάστημα και πραγματικά βλέπουμε με θαυμασμό.

Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βλέπουν συχνά μία καταπληκτική θέα πόλεων της γης φωτισμένων τη νύχτα, η ταχύτητα όμως των διαστημικών σταθμών τους δυσκόλευε στο να βγάλουν φωτογραφίες οι οποίες δεν ήταν θολές. Έτσι, με τα χρόνια έγιναν προσπάθειες από κάποιους να βρουν λύσεις, ώστε να μπορούν να «αιχμαλωτίσουν» αυτές τις τόσο καταπληκτικές εικόνες που έβλεπαν τα μάτια τους. Στην περίπτωση του Andre Kuipers έχουμε ίσως τις πιο εντυπωσιακές φωτό του είδους που έχουμε δει ποτέ, οπότε σας αφήνουμε να τις απολαύσετε.

Christchurch , Νέα Ζηλανδία


Ευρώπη την νύχτα



Χερσόνησος Kamchatka -Ανατολικές ακτές Ρωσσίας


Δύση


Palm Jumeirah & world Ιslands - Ντουμπαϊ


Νυχτερινό Λονδίνο



UK & Ιρλανδία την νύχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: