Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

20 αντικείμενα που διασώθηκαν από τον Τιτανικό


Ο Τιτανικός σαλπάρισε στις 10 Απριλίου του 1912 και μετά βούλιαξε τις πρώτες ώρες της 15ης Απριλίου, αφού χτύπησε σ’ ένα παγόβουνο. Το πλοίο βούλιαξε σε λιγότερο από τρεις ώρες, για να μείνει βυθισμένο σ’ ένα υγρό τάφο στον πάτο του Ατλαντικού.



Παρά τις πολλές προσπάθειες να βρεθεί το ναυάγιο, έπρεπε να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο του 1985 για να βρεθεί το πλοίο, 400 περίπου μίλια από την ακτή της περιοχής Newfoundland.

Από τότε πολλά αντικείμενα διασώθηκαν και αυτή η gallery παρουσιάζει μία μικρή συλλογή από αυτά.

Ρολόι τσέπης

Στην φωτογραφία παραπάνω βλέπουμε ένα ρολόι τσέπης που σταμάτησε στις 1:50, μισή ώρα πριν βουλιάξει ο Τιτανικός. Το ρολόι διασώθηκε από το νεκρό σώμα του Στίουαρτ Σίντνεϊ Σέντουνερι, και αποτελεί έκθεμα του SeaCity Museum στο Σάουθαμπτον.



Κοσμήματα

Κοσμήματα που διασώθηκαν από τον Τιτανικό εκτίθενται στην Δημοπρασία του Τιτανικού που διοργανώνεται από τον Οίκο Δημοπρασιών Guernsey στη Νέα Υόρκη. Η μεγαλύτερη συλλογή από κειμήλια του Τιτανικού θα πουληθεί ως μία ενιαία συλλογή σε μία συλλογή που συμπίπτει με την 100η επέτειο από την βύθιση του διάσημου υπερωκεάνιου.



Κιάλια

Αυτά τα κιάλια βρέθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια του Τιτανικού και πρόκειται να πουληθούν σε δημοπρασία αυτό το μήνα.



Τραπουλόχαρτο

Το επτά σπαθί «ξεκουράστηκε» σχεδόν 2.5 μίλια κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού, πριν το ανακαλύψουν.





Χαρτονομίσματα

Χιλιάδες αντικείμενα διασώθηκαν από τα ερείπια του Τιτανικού, συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα διάφορα χαρτονομίσματα.



Κομμάτι παρτιτούρας

Ένα κομμάτι παρτιτούρας από το κομμάτι ‘Put Your Arms Around Me Honey‘, που το έπαιξαν οι καταδικασμένοι μουσικοί που βρίσκονταν στον Τιτανικό.



Αρώματα

Ορισμένα από τα αρώματα που διασώθηκαν από τον Τιτανικό, πιστεύεται πως μυρίζουν τριαντάφυλλο.



Ξυράφι

Ένα ξυράφι που άνηκε στον Γουίλιαμ Μέρντοχ, αξιωματικό γέφυρας στον Τιτανικό. Οι διασώστες του Τιτανικού έκαναν μία σημαντική ανακάλυψη όταν εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του Μέρντοχ, που προσπάθησε εις μάτην να αποτρέψει να συγκρουστεί το καταδικασμένο πλοίο με το παγόβουνο.



Εισιτήριο

Αυτό είναι το μοναδικό εισιτήριο πρώτης θέσης που έχει διασωθεί από τον Τιτανικό, και που εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο του Μέρσεϊσαϊντ.



Φλιτζάνι

Αυτό το φλιτζάνι, που φέρει το logo της White Star Line, χρησιμοποιήθηκε στον Τιτανικό και αργότερα διασώθηκε από το ναυάγιο.



Κλαρινέτο

Είδαμε την παρτιτούρα που διασώθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού, εδώ έχουμε και ένα κλαρινέτο. Δεν είναι γνωστό εάν άνηκε σε κάποιον επιβάτη ή σ’ έναν από τους μουσικούς του πλοίου.



Κατσαρόλες μαγειρέματος

Δύο κατσαρόλες μαγειρέματος από τον Τιτανικό.



Ρολόι τσέπης

Εδώ είναι ένα άλλο ρολόι τσέπης που διασώθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού, που μοιάζει να σταμάτησε στις 9.45. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι προ μεσημβρίας ή μετά.



Βραχιόλι

Αυτό το διακοσμημένο με διαμάντια βραχιόλι, που φέρει το όνομα ‘Amy‘, διασώθηκε από τον Τιτανικό.



Βαλβίδες νερού μπάνιου

Ένα ζευγάρι βαλβίδων νερού μπάνιου, που αφού βούλιαξε ο Τιτανικός έμειναν κάτω από τη θάλασσα για παραπάνω από 70 χρόνια.



Παπούτσι

‘Ένα παλιό παπούτσι από το ναυάγιο του Τιτανικού.



Φινιστρίνι

Η Μιλβίνα Ντιν, που ήταν η νεαρότερη επιζήσασα του Τιτανικού, κοιτάζει μέσα από ένα φινιστρίνι του βυθισμένου υπερωκεάνιου. Η Ντιν πέθανε το 2009, σ’ ένα οίκο ευγηρίας στην Αγγλία σε ηλικία 97 ετών.




Σωσίβιο


Αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν, είναι λυπηρό το γεγονός πως εδώ έχουμε ένα αχρησιμοποίητο σωσίβιο από τον Τιτανικό. Το γεμισμένο με φελλό σωσίβιο λέγεται πως βρέθηκε από τον αγρότη Τζον Τζέιμς Ντούνμπαρ στην ακτή της περιοχής Χάλιφαξ, αφού το επιβατηγό πλοίο βούλιαξε έξω από την περιοχή Newfoundland.



Μπουκαλάκι άρωμα

Ακόμα ένα μπουκαλάκι άρωμα που διασώθηκε από το βυθισμένο υπερωκεάνιο του Τιτανικού.



Καμπανάκι

Αυτό είναι το αυθεντικό καμπανάκι του Τιτανικού, που άρχισε να χτυπάει όταν ο Τιτανικός συγκρούστηκε με το παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.500 άτομα.




Πηγή: MSN

Δεν υπάρχουν σχόλια: