Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πώς να αξιοποιήσετε τις παλιές σας κασέτες



Στην εποχή που διανύουμε, η ψηφιακή μουσική έχει αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως τα CD, πόσο μάλλον τις κασέτες. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, κατέχουμε δεκάδες – γιατί όχι και εκατοντάδες – κασέτες στο σπίτι μας, οι οποίες πλέον εξυπηρετούν διακοσμητικούς σκοπούς.


Επειδή λοιπόν η δόξα της κασέτας έχει χαθεί μαζί με τη δεκαετία του 90, εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικούς χρήσιμους και διασκεδαστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε τις ταινίες που εμπεριέχονται μέσα στις κασέτες.

Σπάγκοι

Το ξέρατε ότι μια 60λεπτη κασέτα διαθέτει 86 περίπου μέτρα ταινίας; Η ταινία είναι αρκετά ισχυρή και ευέλικτη και μπορεί να φανεί χρήσιμη για οποιαδήποτε οικιακή εργασία. Την επόμενη φορά, μην χρησιμοποιήσετε σκοινί ή σπάγκο, αλλά τη ταινία από τις κασέτες σας.

Αξεσουάρ μόδας

Μπορείτε πολύ εύκολα να μετατρέψετε μια κασέτα σε αξεσουάρ μόδας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρωτοποριακή αγκράφα ζώνης, και αν είστε πιο τολμηροί μπορείτε να περάσετε μια αλυσίδα μέσα στη κασέτα και να δημιουργήσετε ένα κολιέ. Εάν κατέχετε τις μικρές κασέτες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν κυρίως στα συστήματα ηχογράφησης, μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και σκουλαρίκια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξετε την αγάπη σας για την αναλογική τεχνολογία.




Πορτοφόλι

Ανοίξτε προσεκτικά τη κασέτα και αφαιρέστε τη ταινία και τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Τοποθετήστε μέσα μια μικρή θήκη (είτε χειροποίητη, είτε μια κλασική θήκη κερμάτων) και στη συνέχεια κλείστε τη κασέτα. Στο επάνω μέρος, το οποίο είναι ανοιχτό, μπορείτε να κολλήσετε ένα φερμουάρ. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε δημιουργήσει ένα καινοτομικό πορτοφόλι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μάλιστα το ιδανικό δώρο.

Θήκη για επαγγελματικές κάρτες

Με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήσατε το πορτοφόλι, έτσι ακριβώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη θήκη για τις κάρτες σας. Μπορείτε να αναπτύξετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε διάφορα, καθημερινά αντικείμενα, όπως ακριβώς παρουσιάζεται στη παρακάτω φωτογραφία…


Φωτιστικό

Εάν κατέχετε αρκετές ημιδιαφανείς κασέτες, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. Χρειάζεστε μονάχα ένα απλό φωτιστικό (δείτε φωτογραφία) και μερικές κασέτες. Απλά κολλήστε τις κασέτες πάνω στο φωτιστικό και διακοσμείστε εναλλακτικά το καθιστικό σας.






Πηγή : Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: