Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πώς θα μείνετε νέος για πάντα, αγοράζοντας αυτό το παράξενο πράγμα από τη λαϊκή


Η αγκινάρα βρίσκεται σε αφθονία αυτήν την εποχή και για κανα μήνα ακόμη. Μαγειρεύεται εύκολα και είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό της φύσης.


Θα έχετε ακούσει για τις αντιοξειδωτικές τροφές. Θωρακίζουν την υγεία και μας κρατάνε νέους, ουδετεροποιώντας την δράση των ελευθέρων ριζών που αλλοιώνουν το DNA των κυττάρων και κάνουν το δέρμα να γερνάει γρηγορότερα. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζατε είναι ότι η αγκινάρα είναι το λαχανικό με τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες απ' ότι οποιαδήποτε άλλη τροφή. Και η εποχή της αγκινάρας είναι τώρα. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα, συνεπώς στην επόμενή σας επίσκεψή σας στην λαϊκή οφείλετε να την προσθέσετε στην λίστα ψώνιων σας. (Αν δεν πηγαίνετε στην λαϊκή, θα σάς πείσουμε σύντομα, μην ανησυχείτε).



Εκτός από αντιοξειδωτικά, η αγκινάρα διαθέτει και μπόλικο μαγνήσιο και ποτάσιο, ουσίες που χρειάζονται για την καλή λειτουργία των οστών. Και επίσης, έχει πολύ ωραία γεύση. Και μαγειρεύεται πανεύκολα. Την πετάτε ολόκληρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, την σκεπάζετε, την αφήνετε 20 με 25 λεπτά (μέχρι που η βάση της να τρυπιέται εύκολα με την άκρη του μαχαιριού) και μετά σερβίρετε το κάθε της πέταλο δίπλα σ' ένα dip μαγιονέζας, λεμονιού και σκόρδου. Μπορείτε να την κόψετε και κομματάκια και να την γαρνίρετε σε μια μακαρονάδα ή σ' ένα σάντουιτς!



Δεν υπάρχουν σχόλια: