Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Είναι δισεκατομμυριούχος αλλα ζει σαν άστεγος!


Με περιουσία πάνω από 1,8 δις ευρώ θα περίμενε κανείς ότι ο Nicolas Berggruen θα ζούσε σαν πρίγκιπας, αλλά ζει σαν… «άστεγος».



Από το 2000 ο 50χρονος ιδιοκτήτης αμερικανικής αλυσίδας ταχείας εστίασης άλλαξε νοοτροπία. Δεν αποκάλυψε ποτέ τον λόγο που πούλησε το πολυτελές διαμέρισμα του στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης και το ιδιωτικό του νησί κοντά στην Μαϊάμι, για να απολαμβάνει τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο.

Κάθε μήνα διαμένει σε περισσότερες από 14 πόλεις, ενώ μεταφέρει τα λιγοστά του αντικείμενα σε… χάρτινη σακούλα! «Τα υλικά αγαθά έχουν μηδενική αξία, οι πράξεις είναι αυτές που είναι πολύτιμες!» υποστηρίζει.


Βέβαια, εδώ που τα λέμε δεν τα περνάει και άσχημα, αφού βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε πανέμορφες γυναίκες και διοργανώνει πάρτι με καλεσμένους τον Leonardo Di Caprio και την Paris Hilton.

Ο λόγος που προτιμάει τα ξενοδοχεία είναι, όπως εξηγεί ότι «έχω περάσει αρκετό χρόνο σε ξενοδοχεία οπότε είμαι πια πολύ πιο άνετος σε αυτά. Αισθάνομαι πιο χαρούμενος. Δεν είμαι δεμένος με υλικά πράγματα. Έχω ελάχιστα υπάρχοντα. Ευτυχώς, ως άνδρας, δεν έχω ανάγκη από πολλά».

Ήταν πάντα ατίθασος και επαναστάτης

Ο Burggruen ήταν γιος του Εβραίου έμπορου Τέχνης, Heinz, κολλητό φίλο του Πάμπλο Πικάσο και εύπορο άνδρα της εποχής.

Στην εφηβεία του ήταν επαναστάτης, ενώ αποβλήθηκε από το ελβετικό οικοτροφείο, όπου φοιτούσε για ανυποταξία, ενώ πάντα υποστήριζε ότι δεν θα μάθει αγγλικά γιατί είναι η γλώσσα του ιμπεριαλισμού, μέχρι που… σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το 1988 ήταν συνιδρυτής του hedge fund Alpha Investment Management και στη συνέχεια δημιούργησε την Berggruen Holdings, που αγόρασε τμήματα εταιρειών σε ολόκληρο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: