Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αίγυπτος: "Ναι" στο σεξ μετά το θάνατο και με τη βούλα του νόμου


Όσο φρικιαστικό και αν ακούγεται στην Αίγυπτο πέρασε νόμος που επιτρέπει στους συζύγους να κάνουν σεξ με τη νεκρή γυναίκα τους ακόμη και 6 ώρες μετά το μοιραίο. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η είδηση που μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι απλά φήμη.



Το μεταθανάτιο.. σεξ για αποχαιρετισμό της συζύγου έως και έξι ώρες μετά το θάνατο ενέκριναν με νόμο οι Αιγύπτιοι. Ο νόμος ονομάζεται "αποχαιρετιστήρια σεξουαλική επαφή" και ήδη η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο νόμος ανήκει σε μια σειρά νομοθετημάτων, με το Αιγυπτιακό Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών να πραγματοποιεί διαδηλώσεις αφού καταστρατηγούν τα δικαιώματα των γυναικών. Τονίζει μάλιστα πως αυτά τα μέτρα που περιθωριοποιούν και υπονομεύουν τις γυναίκες θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της Αιγύπτου.

Όσον αφορά το μέτρο για το μεταθανάτιο σεξ ήρθε στην επιφάνεια πριν από ένα χρόνο, όταν ο Zamzami Abdul Bari (κληρικός από το Μαρόκο) ανέφερε πως και μετά το θάνατο ο σύζυγος έχει δικαιώματα στη νεκρή σύζυγό του. Και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η σεξουαλική επαφή.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που αναφέρουν πως η είδηση ενδέχεται να είναι φήμη που ξεκίνησε από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στον Χόσνι Μουμπάρακ.



Πηγή : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: