Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νύφες περιοδεύουν για να βρουν το άλλο τους μισό!


Νύφες από τη Μαδρίτη κατέφθασαν το Σαββατοκύριακο σε ερειπωμένα χωριά της Κεντρικής Ισπανίας, προκειμένου να γνωριστούν με τους εργένηδες που ζουν εκεί, να ενώσουν τις μοναξιές τους και αν ταιριάζουν - γιατί όχι; - να δημιουργήσουν απογόνους.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο ισπανικό γραφείο συνοικεσίων Asocamu και στόχο έχει την ενίσχυση του πληθυσμού στην περιοχή αυτή - από τα 5.000 χωριά της ισπανικής επικράτειας τουλάχιστον 100 αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να ερημώσουν.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της μικρής πόλης Κανδελέδα, στις όχθες του ποταμού Λοβέρα. Σήμερα, στην πόλη αυτή των 5.000 ετών ζουν μόλις 6.000 μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορία του τόπου τους.

«Συμφώνησα σε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να γνωρίσω νέες κυρίες και να τους δείξω την ομορφιά της πόλης μου», λέει ο 67χρονος Χοσέ Μιγκουέλ. Και οι κυρίες όμως το διασκέδασαν με την ψυχή τους: όλες χόρεψαν, οι περισσότερες φλέρταραν και κάποιες σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο μιας νέας ζωής εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: