Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Νομιμοποιούν το γάμο μεταξύ πρώτων ξαδερφιών οι ερευνητές!


Όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα έρχεται ν΄ανατρέψει μια νέα έρευνα επιστημόνων σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, που λένε πως ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ΄αίματος, δεν είναι επικίνδυνος!Σύμφωνα με τον Άλαν Μπιτλς, ο οποίος ερευνά τα θέματα κληρονομικότητας εδώ και 35 χρόνια, το να παντρευτεί κανείς την πρώτη του ξαδέρφη ή τον πρώτο του ξάδερφο, δεν ενέχει καμία μετέπειτα γενετική ανωμαλία στους απογόνους του.

Στόχος του, είναι ν΄ανατρέψει την πάγια άποχη της Δύσης πως οι γάμοι μεταξύ των πρώτων εξαδέρφων οδηγεί παραμορφώσεις και διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αντιθέτως, σημειώνει πως η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών από τέτοιου είδους γάμους είναι υγιή, αλλά και στην περίπτωση που κάποιο ποσοστό εξ΄αυτών έχει πρόβλημα, τότε αυτό οφείλεται σε μη γονιδιακά αίτια.

Τονίζει δε, πως η μέχρι τώρα επιστημονική καταγραφή αφορούσε κυρίως χώρες φτωχές, όπου οι συνθήκες ζωής υπονομεύουν την υγεία και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μπιτλς, η βρεφική θνησιμότητα ή η πιθανότητα σοβαρής ασθένειας στην βρεφική και παιδική ηλικία, είναι μόλις 4%-5% μεγαλύτερη για παιδιά από γάμους πρώτων εξαδέρφων.

Καταλήγει μάλιστα, πως αυτό μπορεί να έχεθι και πολλά γενετιικά πλεονεκτήματα, καθώς «σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενισχύονται οι δεσμοί της οικογένειας και διατηρούνται στο πλαίσιό της τα περιουσιακά στοιχεία».


Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: