Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Αυτό είναι το πρώτο φορητό ξενοδοχείο στον κόσμο


Το Μάιο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, αναμένεται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση και το πρώτο... φορητό ξενοδοχείο στον κόσμο, το οποίο χρειάζεται μόλις 48 ώρες για να στηθεί και άλλες τόσες για να ξεστηθεί.


Φαίνεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ ξέρει πολύ καλά να το... γιορτάζει, αφού προβλέπει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του μεγάλου και πολυήμερου «πάρτι» που οργανώνει για τον εορτασμό των 60 χρόνων της στο βασιλικό θρόνο.

Προκειμένου, λοιπόν, να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι 600 καλλιτέχνες που θα φθάσουν από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη για να πλαισιώσουν τις γιορτή και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, η βασίλισσα Ελισάβετ, έδωσε το πράσινο φως για το στήσιμο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενός φορητού ξενοδοχείου.

Το φορητό αυτό ξενοδοχείο, γνωστό και ως ''Snoozebox'' αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοντέινερς που πριν μετατραπούν σε υπονοδωμάτια – με όλα τα κομφόρ – δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... εμπορευματοκιβώτια, κοινώς κοντέινερ που χρησιμοποιούνταν για τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων.

Το κάθε κοντέινερ – δωμάτιο έχει δικό του μπάνιο, τηλεόραση, Wi-Fi, και κλιματισμό. Μάλιστα μπορεί να... συναρμολογηθούν με διάφορους τρόπους και έτσι η τελική όψη του ξενοδοχείου δεν είναι δεδομένη. Εκτός από φορητό, δηλαδή, αυτό το ξενοδοχείο είναι και πολυμορφικό!

Το ''Snoozebox'', λοιπόν, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση τους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ στις 10 με 13 Μαΐου, ωστόσο αυτή δεν θα είναι και η μοναδική του για φέτος το καλοκαίρι.

Ηδη έχει προγραμματιστεί να ξαναστηθεί τον Ιούνιο στο Ντόμινγκτον Παρκ όπου θα γίνει το Download Festival και στη συνέχεια τον Ιούλιο στο Σίλβερστοουν όπου και θα γίνει το Βρετανικό Grand Prix.


Πηγή : Iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: