Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ζει σαν ναυαγός σε τροπικό νησί!


Μπορεί να μοιάζει με τροπικό παράδεισο, αλλά το ιαπωνικό νησι Sotobanari δεν είναι προορισμός για διακοπές: Δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ενώ οι δυνατοί τυφώνες είναι τις περισσότερες φορές οι μοναδικοί «επισκέπτες» του.


Ωστόσο, το Sotobanari έχει έναν μόνιμο κάτοικο εδώ και δύο δεκαετίες περίπου: Έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο που περπατά αμέριμνος στην παραλία, αδιαφορώντας για τις δυσκολίες διαβίωσης αλλά και για τα έντομα που τον δαγκώνουν τη νύχτα!

Ο Masafumi Nagasaki είναι 76 ετών σήμερα και πήρε αυτή την απόφαση μόλις συνταξιοδοτήθηκε, επιλέγοντας να ζήσει σαν… ναυαγός στο δικό του παράδεισο -όπως λέει χαρακτηριστικά-, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της φύσης ολομόναχος.

«Τρέφομαι με ρύζι που βράζω τρεις φορές την ημέρα, ενώ μία φορά το μήνα φοράω τα ρούχα μου και κάνω μια βόλτα στον… πολιτισμό, προκειμένου να πάρω τα χρήματα της σύνταξής μου και να αγοράσω νερό και προμήθειες», λέει ο Masafumi.




Μαζεύει βρόχινο νερό για το πλύσιμο και το μαγείρεμα, ενώ κοιμάται μέσα σε μια αυτοσχέδια σκηνή από φύλλα και κλαδιά, την οποία έφτιαξε μόνος του μόλις έφτασε στο νησί. «Πολλές φορές ο δυνατός αέρας την κατέστρεψε, αλλά την ξανάφτιαξα. Άλλωστε μου αρέσει ο ήλιος και η βροχή. Έχω σκληραγωγηθεί να ζω κάτω από τον ουρανό!», προσθέτει και συνεχίζει:

«Δεν κάνω αυτό που προστάζει η κοινωνία, αλλά ακολουθώ τους κανόνες του φυσικού κόσμου. Δεν μπορείς να νικήσεις τη φύση! Πρέπει, λοιπόν, να την υπακούς πλήρως. Αυτό το έμαθα μόλις ήρθα εδώ και είναι πιθανόν ο λόγος που περνάω καλά. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζει κάποιος, αλλά εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να πεθάνεις. Ούτε στο σπίτι, ούτε σε κάποιο νοσοκομείο αλλά μέσα στη φύση!».








Πηγή : perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: