Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Τοξικό» βραχιόλι της κατέστρεψε τη ζωή!


Σε ένα «τοξικό» βραχιόλι που αγόρασε στο eBay καταλογίζει μία 40χρονη Βρετανίδα την καταστροφή της ζωής της! Σε διάστημα δύο ετών η Jo Wollacott από το Dorset εμφάνιζε εξανθήματα, αποστήματα και… παραισθήσεις. Έχασε το σύντροφό της, τη δουλειά της και το σπίτι της!


Η Wollacott πίστευε πως τα άσχημα χρόνια που πέρασε οφείλονται στην κακοτυχία μέχρι που ανακάλυψε πως ένα βραχιόλι που φορούσε περιείχε μία επικίνδυνη τοξίνη.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είναι τυχερή που ζει. Το βραχιόλι περιείχε την ουσία «abrin» που έχει απαγορευτεί γιατί ελάχιστη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, αν κάποιος τη καταπιεί.

Είναι 75 φορές πιο θανατηφόρα από άλλα δηλητήρια.

Η Wollacott αγόρασε μία παρτίδα από τα βραχιόλια έναντι μίας λίρας το καθένα στο eBay τον Απρίλιο του 2010. Φόρεσε ένα στον καρπό της και πούλησε τα υπόλοιπα.



Λίγο μετά άρχισαν τα προβλήματα. Πρώτα έβγαλε ένα μεγάλο απόστημα στο στόμα και ένα μήνα μετά το σώμα της γέμισε εξανθήματα.

«Ήμουν άρρωστη όλο το καλοκαίρι, με διάρροια και εμετούς, αλλά το απέδιδα σε κάποιον ιό. Μετά η ζωή μου βγήκε εκτός ελέγχου», αφηγείται. Χώρισε με το σύντροφό της καθώς, όπως λέει, άρχισε να έχει παραισθήσεις. Έχασε τη δουλειά της αφού τον περισσότερο καιρό έλειπε λόγω ασθένειας. Έτσι φορτώθηκε χρέη και χρειάστηκε να πουλήσει το σπίτι και το αυτοκίνητό της. Το Δεκέμβριο του 2010 η ψυχική της υγεία κλονίστηκε και εισήχθη σε κλινική.

«Είχα παραισθήσεις για μέρες, δεν ήξερα τι συνέβαινε, οι γιατροί δεν έβρισκαν τι έχω και τι φάρμακο να μου δώσουν. Νόμιζαν αρχικά πως έπαιρνα ναρκωτικά αλλά όλες οι εξετάσεις μου ήταν αρνητικές», λέει.

Έπειτα από εννέα μέρες πήρε εξιτήριο αλλά εξακολούθησε να αντιμετωπίζει προβλήματα στη διάρκεια του 2011 και τον Οκτώβριο χρειάστηκε να νοσηλευτεί και πάλι.

Εκείνη την εποχή είχε πια χάσει 22 χάντρες από το βραχιόλι της και το είχε δέσει στην κλειδοθήκη της. Τον περασμένο Νοέμβριο αποφάσισε να το κρύψει σε ένα κουτί, και από τότε η ζωή της άλλαξε ριζικά.

Η ψυχική της υγεία βελτιώθηκε, έπαψε να νιώθει άρρωστη, αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο και άρχισε μία νέα δουλειά.

Δεν είχε όμως συνδέσει τα προβλήματά της με το βραχιόλι μέχρι που ο γιος της Dagan έφερε ένα γράμμα από το σχολείο με προειδοποιήσεις για τους κινδύνους των βραχιολιών αυτών.

«Υπήρχε μία φωτογραφία του βραχιολιού μου. Διάβασα για τους κινδύνους και συνειδητοποίησα πόσο καιρό το φορούσα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όταν διάβασα πως οι παραισθήσεις ήταν ένα από τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από τις χάντρες, άρχισαν να ενώνονται τα κομμάτια του παζλ».

Οι συγκεκριμένες χάντρες προέρχονται από το Περού και μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια ή ακόμα και θάνατο.
Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας της Υγείας δήλωσε πως οι σπόροι του «abrus precatorius» περιέχουν το δηλητήριο «abrin» που είναι πολύ τοξικό.


Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: