Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το δεντρόσπιτο που φτιάχτηκε με θείο όραμα!


Μπροστά στον Ορας Μπέρτζις, οι «Ροβινσώνες» από την κλασική ταινία του Disney μοιάζουν απλά με ερασιτέχνες. Υστερα από έντεκα χρόνια προσωπικής εργασίας, ο Αμερικανός κατασκευαστής κατάφερε να ολοκληρώσει στο Κρόσβιλ του Τενεσί το ψηλότερο δενδρόσπιτο στον κόσμο, ύψους δέκα ορόφων.


Ο Μπέρτζις, ο οποίος ζει μέσα στην ξύλινη κατοικία του, υποστηρίζει ότι ξεκίνησε την κατασκευή της το 1983, ύστερα από ένα όραμα που είχε με τον Θεό, ο οποίος του υποσχέθηκε πως δεν θα ξέμενε ποτέ από υλικά σε περίπτωση που το έπαιρνε απόφαση.

Το γιγάντιο δενδρόσπιτο, συνολικής έκτασης 930 τ.μ., κόστισε στον ιδιοκτήτη του μόλις 9.000 ευρώ χάρη στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και περιλαμβάνει γυριστή εσωτερική σκάλα, εκκλησάκι, γήπεδο μπάσκετ και αμέτρητα δωμάτια, διαδρόμους και μπαλκόνια.


Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι όλη αυτή η κατασκευή, που αποτελεί το απόλυτο όνειρο κάθε παιδιού, στηρίζεται πάνω σε μόλις έξι δέντρα και 258.000 καρφιά. Η θέα από τον 10ο όροφο κόβει πραγματικά την ανάσα, αφού ακριβώς από κάτω απλώνεται ένα καταπράσινο οικόπεδο με τη λέξη «Ιησούς» σχηματισμένη στην κατάφυτη επιφάνειά του.

«Το δενδρόσπιτο είναι απολύτως εντυπωσιακό. Δεν μπορείς να εκτιμήσεις το μέγεθός του, αν δεν σταθείς δίπλα του. Είναι πραγματικά τεράστιο» λέει ο φωτογράφος Τομ Γουέτον, ο οποίος ταξίδεψε έως το Κρόσβιλ του Τενεσί για να απαθανατίσει την ξύλινη «έπαυλη», η οποία, όπως λέει, σε προκαλεί να την εξερευνήσεις.

Ο Ορας Μπέρτζις ωστόσο, αποφεύγει να φωτογραφηθεί μέσα στο δημιούργημά του, το οποίο αποτελεί για εκείνον απόδειξη της πίστης του στον Θεό.

Το δενδρόσπιτο του Μπέρτζις θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη δημιουργία των ηρώων της ταινίας «Robinson Family» του 1960, με θέμα μια οικογένεια που ναυαγεί σε απομονωμένο νησί και καταφέρνει να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό δενδρόσπιτο, με δικό του νερόμυλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: