Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Δέκα εντολές είχε επιβάλει ο άπιστος Αϊνστάιν στην σύζυγό του


Δέκα εντολές είχε αναρτήσει στο σπίτι του ο Αϊνστάιν τις οποίες έπρεπε να ακολουθεί η σύζυγός του, σύμφωνα με τον διάσημο βιογράφο Γουόλτερ Ισαάκσον.


O αρχισυντάκτης του Time, γνωστός για τις βιογραφίες του Χένρι Κίσινγκερ, του Μπέντζαμιν Φράνκλιν και του Στιβ Τζομπς περιγράφει στο νέο του βιβλίο τον Άϊνστάιν ως μισογύνη που έβλεπε τον γάμο του με την Σέρβα Μιλέβα Μάριτα (η οποία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες στην Ευρώπη που σπούδασαν φυσική και μαθηματικά) σαν μαθηματική εξίσωση.

Όταν έπειτα από 11 χρόνια γάμου ο Αϊνστάιν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πια κανένα σημείο επαφής ανάμεσα σε εκείνον και τη σύζυγό του (με την οποία είχε παντρευτεί το 1903) αποφάσισε να φτιάξει έναν κανόνα «εσωτερικής διαχείρισης» προκειμένου να συνεχίσουν τη συμβίωση για το καλό των παιδιών τους....

Ο βιογράφος ωστόσο επισημαίνει ότι η Μάριτς ήταν από καιρό έτοιμη να χωρίσει τον πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας επειδή την απατούσε! Οκτώ χρόνια μετά την γαμήλια τελετή τους εκείνος έκανε δεσμό με την πρώτη του ξαδέρφη Ελσα Αϊνστάιν, την οποία παντρεύτηκε το 1919 (όταν γνωρίστηκαν ήταν και εκείνη παντρεμένη), έφυγαν μαζί για Αμερική και απέκτησαν δύο παιδιά.

Τέσσερα χρόνια μετά την ημέρα του γάμου τους ωστόσο την απάτησε και εκείνη με την γραμματέα του και ανιψιά ενός καλού του φίλου, Μπέτι Νιούμαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: