Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επιμένει στις λεσβιακές σκηνές η EA - Video


Η μεγάλη εταιρία υπερασπίζεται τις sex scenes στους τίτλους της.



Σύμφωνα με πηγές, η EA έχει λάβει χιλιάδες γράμματα και e-mails ατόμων που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη ομοφυλοφιλικού περιεχομένου στα παιχνίδια που αυτή εκδίδει.

Ωστόσο, ο όμιλος αρνείται να διαφοροποιήσει την αναπτυξιακή στρατηγική του για χάρη μιας τέτοιας νοοτροπίας.

Ειδικότερα, αρκετοί στενόμυαλοι τύποι έχουν απειλήσει σε μηνύματα προς την κύρια ομάδα στελεχών με μποϋκοτάζ των προϊόντων της, αν δεν αφαιρεθούν οι εν λόγω σκηνές.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα θεωρούν ότι η εταιρία πιέζεται από τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να περιλαμβάνει στα παιχνίδια της LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) χαρακτήρες.

Βασικό επιχείρημα των διαμαρτυρόμενων είναι η έκθεση και επίδραση των σκηνών αυτών στα παιδιά, ενώ πολλοί καταγγέλλουν τη διαγραφή σχολίων κατά των ομοφυλοφίλων από τα forums της EA.



Ο Jeff Brown, αντιπρόεδρος εταιρικής επικοινωνίας της EA, δήλωσε πως από τη στιγμή που κάθε δουλειά της εταιρίας έχει ελεγχθεί από την ESRB και διαθέτει την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας, δεν θα έπρεπε κανείς να εκπλήσσεται από τέτοιου είδους περιεχόμενο.
Επιμένει στις λεσβιακές σκηνές η EA

Επίσης, υποστήριξε ότι η όλη διαμαρτυρία δεν έχει στόχο την προστασία των παιδιών, αλλά την κοινωνική παρενόχληση και περιθωριοποίηση των ομοφυλοφίλων.

Ακόμα, ο Brown διέψευσε το ότι έχει ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση από τρίτους για εισαγωγή χαρακτήρων στα games του ομίλου που ανήκουν στις κατηγορίες LGBT.

Παρόλα αυτά, τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ενώ έχει υποστηριχθεί επιπλέον η δημιουργία ειδικών forums για συζήτηση και υποστήριξη των θυμάτων τέτοιου είδους παρενόχλησης στο διαδίκτυο.

«Συνεπώς, επιτρέπουμε την ύπαρξη ομοφυλοφιλικών σχέσεων στα παιχνίδια μας, αλλά δεν δεχόμαστε υβριστικά σχόλια στα forums μας» καταλήγει.

Η κατηγορηματική αυτή κίνηση από την EA δεν μπορεί παρά να βελτιώσει την εικόνα της στο gaming και όχι μόνο κοινό. Μετά από την πρόσφατη ανακήρυξή της ως χειρότερης εταιρίας της Αμερικής, μήπως ήρθε η ώρα να γυρίσει ο τροχός; Λόγο τώρα έχουν οι πρωτοβουλίες της EA στο μέλλον, αν και τα κακώς κείμενά της είναι πολλαπλά.

Η σειρά Mass Effect της Bioware φημίζεται για τις ποικίλες sex scenes που περιλαμβάνει, με το πρόσφατο Mass Effect 3 να είναι...τρανό παράδειγμα.




Πηγή: gameworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: