Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Δες πόσα χρήματα βγάζει το Facebook από… εσένα


Το Facebook εχθές έδωσε στην Αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανανεωμένα οικονομικά στοιχεία, καθώς ετοιμάζεται για την διαπραγμάτευση των μετοχών του. Το TechCrunch έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο των 100 σελίδων και όσοι θέλετε να το δείτε, θα το βρείτε εδώ.



Στα ανανεωμένα στοιχεία που παρουσιάζονται επίσημα από την εταιρεία του κοινωνικού δικτύου όμως, βλέπουμε νέους αριθμούς που μας ενδιαφέρουν. Όπως; Όπως ότι οι χρήστες του Facebook έχουν ξεπεράσει τα 900 εκατομμύρια πια. Συγκεκριμένα, το Facebook αναφέρει πως έχει 901 εκατομμύρια χρήστες, 500 εκατομμύρια από τους οποίους είναι χρήστες μέσω κινητών συσκευών. Προφανώς αυτό σημαίνει πως αρκετοί από εμάς ανεβάζουμε φωτογραφίες από το smartphone μας, πράγμα που δικαιολογεί και την εξαγορά του Instagram.



Η εταιρεία, γι αυτό το θέμα, δίνει και περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο αγοράς της δημοφιλούς εφαρμογής φωτογραφιών. Συγκεκριμένα, το Instagram αγοράστηκε από το Facebook με αντίτιμο 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και τα υπόλοιπα 700 εκατομμύρια σε μετοχές. Πράγμα που σημαίνει πως, αν το Facebook δεν αποδειχτεί επιχειρηματική «φούσκα», οι ιδιοκτήτες του Instagram, θα γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι.

Οι καταχθόνιοι τύποι του Gizmodo όμως, έκαναν μία απλή διαίρεση για να υπολογίσουν πόσα χρήματα κέρδισε το Facebook πέρυσι, από τον κάθε χρήστη και το αποτέλεσμα είναι πως το Facebook «έβγαλε» από τον καθένα από εμάς ανάμεσα σε 4,69 και 4,81 δολάρια. Λίγα, θα σκεφτείτε. Όχι τόσο αν τα υπολογίσετε πολλαπλασιάζοντας κατά 901 εκατομμύρια.

Κοίτα να δεις πόσα ξοδεύουν οι άνθρωποι για να αγοράσουν νομίσματα στο Farmville… wow!

Πηγή : digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: