Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κι όμως, το σημείο G υπάρχει!


Στο συμπέρασμα ότι τελικά οι γυναίκες διαθέτουν ερωτικό σημείο G καταλήγει νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες. Η ανατομική «Ατλαντίδα» της γυναίκας - πρόκειται για μια περιοχή «χαμένη» για τους επιστήμονες που αποτελεί αντικείμενο ερευνών ήδη από το 1940 - αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά. Την απάντηση έδωσε ο αμερικανός γυναικολόγος Ανταμ Οστρένσκι από το Ιδρυμα Γυναικολογίας του Σεντ Πίτερσμπεργκ στη Φλόριδα.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς του, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», το σημείο G υπάρχει και βρίσκεται εκεί περίπου όπου το έχουν προσδιορίσει στο παρελθόν αρκετοί σεξολόγοι. Ο Οστρένσκι έκανε την ανακάλυψη στο πλαίσιο νεκροτομής στο πτώμα 83χρονης από την Πολωνία.

Συγκεκριμένα, το σημείο G είναι ένα μικρό τμήμα ιστού πλούσιου σε νευρικές απολήξεις και μέγεθος όσο μισό νύχι.Πρόκειται για έναν «καλά προσδιορισμένο ως προς τη δομή του σάκο κοντά στην περινεϊκή μεμβράνη με μήκος 8,1 χιλιοστά και πλάτος 3,6 χιλιοστά». Ο Οστρένσκι εκτιμά ότι κανένας μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να το προσδιορίσει με τόση ακρίβεια λόγω του μεγέθους του αλλά και της θέσης, καθώς δεν είναι επιφανειακό, αλλά βρίσκεται εν τω βάθει του κολπικού ιστού. Συμπληρώνει, επίσης, ότι δεν πρέπει να συνδέεται με τους περιουρηθρικούς αδένες. Ο αμερικανός γυναικολόγος θα συνεχίσει τις έρευνές του και θα πραγματοποιήσει και άλλες νεκροτομές το επόμενο διάστημα καθώς και ορμονικές εξετάσεις για να διαπιστώσει αν η λειτουργία του σημείου G διαφέρει ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: