Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Νομοσχέδιο φορολογίας… για τα GB των δίσκων (αλλά όχι στην Ελλάδα)!


Ουάου! Κι εμείς νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα παίζεται το θέατρο του παραλόγου στην πολιτική. Το κόμμα αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία, που μάλιστα λέγεται… Σοσιαλιστικό Κόμμα, είχε μία «φαεινή» ιδέα.
Με το νομοσχέδιο PL118 θα έβαζε φόρο 0,02 ευρώ σε κάθε gigabyte κάθε σκληρού δίσκου που διατίθεται προς πώληση στα καταστήματα. Έτσι αν π.χ. κάποιος αγόραζε έναν δίσκο του 1 TB, θα πλήρωνε 21 ευρώ παραπάνω από την κανονική τιμή πώλησης του προϊόντος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δίσκοι άνω του 1 TB θα επιβαρύνονταν με επιπλέον φορολογία. Δηλαδή ένας δίσκος των 2 TB θα κόστιζε όχι 42 αλλά 103,2 ευρώ επιπλέον! Είστε μαζί μας μέχρι τώρα ή έχετε πέσει ξεροί; Ωραία, συνεχίζουμε, γιατί έχουμε και πιο «ωραία» ευτράπελα. Αυτό το νομοσχέδιο θα κάλυπτε όχι μόνο τους μαγνητικούς δίσκους, αλλά επίσης τα USB sticks, τις κάρτες μνήμης, ακόμα και τον αποθηκευτικό χώρο των κινητών και tablets.



Μάλιστα, λόγω των μικρότερων χωρητικοτήτων σε αυτά τα μέσα, η φορολογία θα ήταν ακόμα πιο σκληρή. Έτσι τα 64 GB θα επιβαρύνονταν με 32 ευρώ επιπλέον. Ένα μέλος του συγκεκριμένου κόμματος δικαιολόγησε το νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι απευθυνόταν στους επαγγελματίες, λες και οι απλοί χρήστες δεν έχουν ανάγκες άνω του 1 GB.

Ένα δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της πειρατείας. Ναι, εντάξει, αν δεν έχεις ελεύθερο χώρο, δεν θα κατεβάζεις πειρατικό περιεχόμενο. Τετράγωνη λογική. Και το κερασάκι στην τούρτα; Είπαν ότι δημιούργησαν το νομοσχέδιο σε μία προσπάθεια να μην καταλήξουν σαν την Ελλάδα! Για να μη μείνετε με την απορία, τελικά το PL118 αποσύρθηκε.


Πηγή : digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: