Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η Google ψάχνει θησαυρούς στο διάστημα όπως στο Avatar


Στόχο την εξόρυξη σε αστεροειδείς έβαλε η Google σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη James Cameron που φαίνεται ότι δεσμεύεται από τα γήινα σύνορα.


Ο συνιδρυτής της Google Larry Page μαζί με τον Eric Schmidt που είναι πρόεδρος της εταιρείας αλλά και τον σκηνοθέτη θα οργανώσουν μια επιχείρηση διαστημικής εξερεύνησης με στόχο τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται σε αστεροειδείς.

Η εταιρεία που ίδρυσαν οι 3 άντρες λέγεται Planetary Resources και προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το έργο της όμως θα γίνει επίσημη ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα στο Seatle των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φιλόδοξο εγχείρημα βάζει στόχο να προσφέρει τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ φέρνοντας πόρους από άλλα μέρη του γαλαξία.


Πρόκειται για μια νέα βιομηχανία που αλλάζει τον ορισμό των "φυσικών πόρων" επεκτείνοντας τις ζώνες αναζήτησή τους καθώς η εταιρεία θα διερευνήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των φυσικών πόρων που κρύβονται σε αστεροειδείς.

Στην εταιρεία συμμετέχουν επίσης ο Eric Anderson που έχει ιδρύσει μια εταιρεία διαστημικού τουρισμού και ο ελληνικής καταγωγής Πίτερ Διαμαντής που εμπνεύστηκε το διαγωνισμό X-Prize για την ανάπτυξη διαστημικών σκαφών από ιδιώτες.

Τέλος στην εταιρεία βρίσκονται ο Charles Simonyi, πρώην στέλεχος της Microsoft και ένας από τους διαστημικούς τουρίστες αλλά και ο διευθυντής της Google.



Δεν υπάρχουν σχόλια: