Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη Google


Η Google έχει συνδέσει το όνομά της με το Ίντερνετ όσο καμία άλλη εταιρία, είναι η «μητέρα» όλων των μηχανών αναζήτησης, ενώ το περιοδικό Fortune την έχει αναδείξει ουκ ολίγες φορές ως το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς. Όλα αυτά, λίγο πολύ είναι γνωστά. Υπάρχουν όμως και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον διαδικτυακό κολοσσό που δεν είναι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.


1. Η Google ξοδεύει ετησίως 72 εκατ. δολάρια για τη σίτιση των εργαζομένων της σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

2. Αρχικά ονομαζόταν BackRub (τρίψιμο στην πλάτη), αλλά οι δημιουργοί της, Λάρι Πέιτζ και Σέργκεϊ Μπριν, αποφάσισαν ότι είναι πολύ «σεξουαλικό» όνομα για μια μηχανή αναζήτησης.

3. Το μινιμαλιστικό design του λογότυπου της δεν αποτελούσε σχεδιαστική επιλογή των δημιουργών της, απλώς ο Σέργκεϊ Μπριν δεν γνώριζε html και εκείνη την εποχή δεν είχαν webmaster να τους φτιάξει κάτι καλύτερο.

4. Το κόστος μιας διαφήμισης στην κεντρική σελίδα της υπηρεσίας υπολογίστηκε στα 10 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ο χώρος αυτός εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμος προς ενοικίαση.

5. Έχει αίσθηση του χιούμορ, καθώς δίνει την επιλογή τα αποτελέσματα αναζήτησης να εμφανίζονται σε όλες τις γνωστές γλώσσες, αλλά και σε Pig Latin, Klingon και Elmer Fudd, γλώσσες παντελώς άγνωστες σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: