Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

H «κάψουλα» που θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 6 ώρες! - Video


Πώς θα σου φαινόταν ένα όχημα, το οποίο να σε μεταφέρει από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη σε χρόνο dt; Όταν το Evacuated Tube Transport γίνει πραγματικότητα, τα ταξίδια σου θα είναι διαφορετικά και πιο γρήγορα από ποτέ.


Ένα σύστημα που θα μπορεί να κινεί ένα κυλινδρικό όχημα, σαν «κάψουλα», χωρητικότητας έξι ατόμων, μέσα σε έναν αεροστεγή «σωλήνα», με ταχύτητες έως και 6.500 χιλιόμετρα την ώρα, ώστε να μπορεί κάποιος να βρεθεί από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες μέσα σε 45 λεπτά ή από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο σε 2 μόλις ώρες!


Όπως ισχυρίζεται, μάλιστα, η εταιρεία ΕΤ3, αυτή η υποδομή θα μπορούσε να κατασκευαστεί με το 1/10 του κόστους ενός σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας και να είναι 50 φορές πιο αποδοτική απ’ ό,τι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τρένα.

Επιπλέον, σημειώνει ότι, παρά τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που θα αναπτύσσει το μέσο, κατά τη μεταφορά στους επιβάτες θα ασκείται βαρυτική δύναμη μόλις 1G, όση δηλαδή και αν ταξίδευαν με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Όλα αυτά ακούγονται πραγματικά υπέροχα, αν και μας φέρνουν μία «ζαλάδα» στην προοπτική να υλοποιηθούν, σε κάθε περίπτωση όμως το ακόλουθο video θα σας μεταφέρει σε σκηνές από το μέλλον που μπορεί και να έχετε ονειρευτεί. Δείτε το.




Πηγή : digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: