Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Insect Cookbook: Μαγειρική με έντομα!


Μπορεί όσοι αγαπούν την «εντομοφαγία» να έχουν στο τσεπάκι τους ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, όμως αυτό δεν παύει για τους περισσότερους από εμάς να είναι από παράδοξο έως… αηδιαστικό!
Παρόλα αυτά μια ομάδα Ολλανδών σεφ που αγαπούν και οι ίδιοι τα «εντομο-σνάκ» αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να φέρουν στην κουζίνα μας συνταγές με ακρίδες, μυρμήγκια ακόμη και σκουλήκια!


«Το Insect Cookbook βγαίνει στην κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα και νομίζω θα αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι να τρώμε, εμπλουτίζοντας τα πιάτα μας με επιπλέον πρωτεϊνες και βιταμίνες», λέει ο Henk van Gulp, ένας εκ των σεφ.


Τηγανίτες με σοκολάτα και… σος σκουληκιών, ακρίδες σε ριζότο μανιταριών αλλά και κρεατόπιτα πασπαλισμένη με καρύδια, σπόρους και φυσικά σκουλήκια είναι μερικές μόνο από τις «λαχταριστές» συνταγές του βιβλίου.
Για προφανείς λόγους πολλοί δεν ενθουσιάζονται με την κατανάλωση εντόμων, όμως ο Marcel Dicke, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Wageningen λέει χαρακτηριστικά: «Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται έως το 2050 να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια και νομίζω ότι η καλλιεργήσιμη γη δεν θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας».


Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω φιλοσοφία, τα έντομα είναι μια καλή τροφή για όλους αρκεί να μάθουμε να τα μαγειρεύουμε σωστά. Χμμ! Καλό μπορεί να ακούγεται, όμως στην πράξη ή καλύτερα στη γεύση σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ενστάσεις! Δεν ξέρω, μπορεί εάν δεν γνωρίζουμε τι τρώμε, να μας αρέσει κιόλας! Τι λέτε;


Πηγή : perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: