Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 και όλα τα παρατράγουδα!


Μεθυσμένος πολίτης με ένα πιστόλι στα χέρια, ο οποίος μπούκαρε σε εκλογικό τμήμα, αλλά και μια πλάκα με... κότες και κατσίκια (!) ήταν μερικά από τα παρατράγουδα των εκλογών. Σε γενικές γραμμές όμως, η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά.


Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά χθες: «Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 7.00 το πρωί. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι όλα εξελίσσονται ομαλά. Κάποιες αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν και πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα παντού για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα εμφανιστεί».

Τα παρατράγουδα της εκλογικής διαδικασίας ξεκίνησαν λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες αφού το βράδυ του Σαββάτου η ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «έπεσε» για δέκα λεπτά.

Την επόμενη μέρα και λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της κάλπης, πανικό και τρόμο σκόρπισε ένας 30χρονος άνδρας όταν εισέβαλε σε εκλογικό κέντρο μεθυσμένος και άρχισε να φωνάζει κατά δικαίων και αδίκων, κρατώντας στα χέρια του ένα πιστόλι κρότου λάμψης!
Το πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Τριαντέικα του δήμου Αγρινίου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 30χρονου αφού τα τρομοκρατημένα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και του πέρασε χειροπέδες με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και διατάραξης στο εκλογικό τμήμα.

Ενταση σημειώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού στη Ρόδο όταν μικρή ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ήρθε στα χέρια με μέλος του ΚΚΕ που προσπάθησε να κατεβάσει αφίσα της 21ης Απριλίου που είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο. Εκλογικοί αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ ήρρθαν στα χέρια, ενώ το περιστατικό έλαβε τέλος μετά την επέμβαση της αστυνομίας που παρέμεινε στο σημείο προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.


Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι των Λαέρμων Ρόδου έστειλαν το δικό τους εκλογικό μήνυμα αφού όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπήκε στο εκλογικό κέντρο, βρήκε μέσα στην αίθουσα τρεις κότες και μια κατσίκα, αλλά και μια ακόμη κότα μέσα στην κάλπη.

Αποχή από τις κάλπες αποφάσισαν περίπου 400 πολίτες από χωριά της Εδεσσας, οι οποίοι παρέδωσαν τις ταυτότητές τους διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές τους καλλιέργειες. Την ίδια στιγμή, αποχή από την εκλογική διαδικασία αποφάσισαν και οι κάτοικοι των χωριού Πετρωτό στα Τρίκαλα. Εν τω μεταξύ, έλλειψη δικαστικών σάκων καταγγέλθηκε σε κάποια εκλογικά τμήματα των Ιωαννίνων, ενώ στη σύλληψη επτά ατόμων για παράβαση του εκλογικού νόμου προχώρησε η αστυνομία στην Ξάνθη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι των εκλογών σε συνοικία Τσιγγάνων στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα να μοιράζουν σε άλλους τέσσερεις Τσιγγάνους ψηφοδέλτια, αντί χρηματικού αντίτιμου, τα οποία θα διοχέτευαν κατάλληλα σε ψηφοφόρους του οικισμού όπου διαμένουν στην Ξάνθη.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Πάνος Καμμένος θέλησε να επιβιβαστεί σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να μεταβεί στη Σαμοθράκη όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιμενάρχης δεν επέτρεψε να μπει μέσα η κάμερα της ΕΡΤ και τελικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφτασε στη Σαμοθράκη με φουσκωτό σκάφος ιδιώτη.

Εξερχόμενος από το 300ό εκλογικό τμήμα, ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε, ως πρόεδρος, να είμαι υποψήφιος στη Θράκη, για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ψηφίζω στη Σαμοθράκη για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της νησιωτικότητας. Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας».

Παράλληλα, την εκλογική διαδικασία σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής κατήγγειλαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες υποστηρίζοντας ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παρέδιδαν στους εκλογείς ψηφοδέλτια του κόμματος. Καταγγελία ότι δεν δόθηκαν ψηφοδέλτια του κόμματος στο Διδυμότειχο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή : Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: