Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πλήρωσε 5.000.000 ευρώ για να αγοράσει μια σπάνια Ferrari - Video


Η πιο όμορφη Ferrari όλων των εποχών ενθουσίασε τόσο πολύ έναν συλλέκτη ώστε έδωσε διπλάσια χρήματα από την τιμή εκκίνησης για την αποκτήσει... Το κόκκινο διθέσιο έγινε έτσι ένα από τα πιο ακριβά «κοσμήματα» στην ιστορία της αυτοκίνησης.


Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάστηκε πριν από 55 χρόνια, είχε μονάχα ένα αντίγραφο και πολλοί ειδικοί εκτίμησαν ότι είναι «σχεδιασμένο χωρίς απολύτως κανένα ψεγάδι». Ο πρώτος αγοραστής ήταν ο Αμερικανός επαγγελματίας οδηγός Ρίτσι Γκίνθερ ο οποίος έχει τρέξει με το υπέροχο αυτοκίνητο σε πολλούς αγώνες αντοχής (κατηγορίας GT) αλλά οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να το πουλήσουν.


Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία συλλεκτικών κομματιών που έγινε στο Μονακό (όπου διακινήθηκαν περίπου 30.000.000 ευρώ) ήταν 2.800.000 ευρώ αλλά ο μυστηριώδης λάτρης της Ferrari 625 TRC Spider έδωσε τα διπλάσια σχεδόν προκειμένου να την αποκτήσει χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού.




Ο κινητήρας του αρχικού μοντέλου ήταν 2.500 κυβικά εκατοστά αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε σε κινητήρα 3000 κυβικών εκατοστών ενώ εντελώς συμπτωματικά ο αρχικός αγοραστής της Ferrari έτρεξε τον πρώτο του αγώνα (για τη Formoula 1) στους δρόμους του Μονακό το 1960.









Πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: